Internationale zeilflottielje voor vrouwen in Turkije

Vrouwen zeilteamDe Turkse zeilschool voor vrouwen, genaamd Women Sailing School Bodrum (WSSB), gaat in nauwe samenwerking met een aantal Nederlandse zeilsters een internationale zeilflottielje organiseren voor uitsluitend vrouwen. Het evenement vindt van 14 tot en met 21 juni 2008 plaats in het zuiden van Turkije. Op het gevarieerde programma staan onder andere diverse toertochten en een dag funracen in de idyllische baaien van de Golf van Gokova.

Om vrouwen te stimuleren zelfstandig te zeilen, heeft de Turkse zeilster Neslihan Karayel vorig jaar de WSSB opgericht. In 2006 was de zeilster al nauw betrokken bij de organisatie van de eerste International Women’s Sailing Cup in Bodrum. Deze jaarlijkse zeilrace is inmiddels zeer populair bij een grote groep Nederlandse zeilsters. Zo is het idee ontstaan gezamenlijk een internationale zeilflottielje te organiseren, waarbij de accenten zullen liggen op relaxed cruisen van baai naar baai, volop genieten van zon, wind en water, en last but not least van de Turkse cultuur en gastvrijheid.

Baai Sedir AdasiBaai Sedir AdasiAan de flottieljeweek, die begint en eindigt in de uiterst moderne marina van Bodrum, kunnen maximaal 10 kajuitzeiljachten deelnemen. Naast enkele Nederlandse teams en een internationaal team zijn er contacten met zeilende vrouwen uit Turkije, Italië, Rusland, Duitsland, Japan en Israël.

Onder leiding van het moeder- en zusterschip (Neslihan cq Ineke) varen de deelnemers overdag naar de locaties die in het programma zijn opgenomen. ’s Avonds wordt er gezamenlijk gegeten in traditionele restaurants, is er alle gelegenheid zeilervaringen uit te wisselen en mee te doen aan de ‘surprise parties’. Vrouwen kunnen in groepsverband of individueel aan de flottielje deelnemen. Wie alleen wil komen, kan aanmonsteren op het moeder- of zusterschip van de flottieljeleiding of op een boot van Shesails (www.shesails.nl).

“Veiligheid staat voorop, dus elke morgen een skippersbriefing en overdag is er altijd contact via de marifoon. En als het nodig is helpen wij aan het eind van de middag bij het aanmeren. De schippers moeten enige zeilervaring op papier kunnen aantonen. Desgewenst kunnen wij voor schippers zorgen en adviseren bij het huren van een zeiljacht. In Turkije zijn er afspraken gemaakt met diverse chartermaatschappijen, bij wie we 10% korting krijgen”, zegt Ineke Reede, die regelmatig flottieljes in het buitenland leidt.

De kosten voor deelname aan de flottielje bedragen 150 euro per boot en 30 euro per bemanningslid. Daarnaast moet men nog rekening houden met de kosten voor boothuur per team (of individuele deelname), vliegticket, eten en drinken.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met:
Neslihan Karayel (Engelstalig) info@womensailingschool.com, www.womensailingschool.com
Ineke Reede (flottielje algemeen) inekereede@orange.nl
Sonja Slijper (teams, individuele deelname) sonjaslijper@wanadoo.nl.

Labels

Auteur

  • admin

Comments