Feestelijke 20ste editie van de Belgian Boat Show in de steigers

Het is weer Belgian Boat Show tijd. 80 jachten tussen 6 meter lengte en 18 meter werden de voorgaande dagen één na één binnengereden in de hallen van Flanders Expo. Met klokkenmakers precisie werden ze op hun plaats gezet.

Voor de grootste motorjachten van 20 ton kwamen twee kranen tegelijk in actie, nauwkeurig georkestreerd met de vrachtvervoerder die de dieplader moest wegrijden terwijl de vaste steunen onder de schepen werden aangebracht.

Geen sinecure, want deze week gaan de decorateurs aan de slag die podia, trappen en loopbruggen perfect laten aansluiten zodat het publiek zonder moeite aan boord kan gaan. De Belgian Boat Show maakt er immers een erezaak van dat het publiek vanaf zaterdag 9 februari alle boten kan bezoeken.

Motorjacht kraanwerk

In totaal zullen er zo een driehonderd boten komen te liggen, zegt Reginald de Schepper, commerciële coördinator van de Belgian Boat Show. Hij leidt deze operatie al voor de twintigste keer. In het begin waren er amper een handvol jachten in de Nekkerhal in Mechelen, vandaag kan hij aankijken tegen een Boat Show die haar plaats op de Europese markt goed verdedigt. Het gamma gaat van 1,8 meter lange opblaasbootjes die je in de koffer van de auto kan meenemen tot luxejachten van 18 meter met alle leefcomfort die je je maar kan voorstellen.

Dit jaar neemt de Belgian Boat Show opnieuw de 7 hallen van Flanders Expo in, dat is goed voor 42.500 m². De grootste indoor jachthaven van België.

En precies omdat watersport voor velen een onbekende vrijetijdsbesteding is, staan er diverse activiteiten op het programma die het geïnteresseerde publiek wegwijs maken. Zo is de Blauwe Route de kortste weg naar opleidingen, instapmodellen en het hoe en wat van de reglementering.

Bootje varen is niet per definitie duur: er worden op dit salon vele huurformules voorgesteld, de keuze aan tweedehandsjachten is erg sterk en de prijsbewustheid van de jachtbouwers is al even evident als de drang naar stijlvolle, bewoonbare schepen. En of watersport vrouwvriendelijk is wordt duidelijk op de Ladies Day van 13 februari, dames komen er gratis in en er is een panelgesprek geleid door VRT omroepster Saartje Vandendriessche over de vrouw en het het zeilen.

Meer informatie: Belgian Boat Show

Labels

Auteur

  • admin

Comments