De beste redders staan aan wal!

KNRM De beste redders staan aan walKNRM start haar eerste uitgebreide reclamecampagne.

De beste redders staan aan wal! Dat is de titel van de nieuwe reclameboodschap, die de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vanaf 8 februari zal uitzenden. De twee reclamespots zetten de donateurs van de KNRM, die de titel Redder aan de wal dragen, centraal. Zij worden bedankt door de drenkeling en de redders. Het reddingwerk op zee is namelijk alleen mogelijk dank zij donaties en schenkingen.

Voor het uitvoeren van reddingen en hulpverleningen heeft de KNRM jaarlijks 12 miljoen euro aan giften en schenkingen nodig. Daarmee worden 40 reddingstations met reddingboten en 1.000 vrijwilligers 24 uur per dag inzetbaar gehouden. In 2007 redden de professionele vrijwilligers van de KNRM meer dan 3.400 mensen. De KNRM heeft tot nu toe geen gebruik gemaakt van uitgebreide reclamecampagnes.

Na reddingen, bij storm of bij de ingebruikname van nieuwe reddingboten, krijgt de KNRM doorgaans veel aandacht in de media, maar in deze artikelen en programma’s wordt weinig stilgestaan bij het karakter van de KNRM als fondsenwervende organisatie. Om het fondsenwervende karakter van de KNRM op een bijzondere manier bekend te maken is deze televisiereclame campagne gestart.

Kijk nu op www.knrm.nl naar de 2 filmpjes.

Auteur

  • admin

Comments