Contest Yachts breidt gamma uit met de Contest 40CS

Contest 40CSAan haar range van Contests 45CS, 50CS, 55CS en 60CS, zal de werf uit Medembik een 40-voeter toevoegen. Daarmee brengt Contest Yachts een sportief zeiljacht op de markt, waarbij het accent komt te liggen op multifunctioneel zeilen.

Nieuwe achterkuip zorgt voor sportievere look

De Contest 40CS onderscheidt zich qua ontwerp zichtbaar van de andere Contest jachten door de achterkuip. In de filosofie van de werf geeft, bij deze maat, een achterkuip, zowel bovendeks als benedendeks, de meest optimale benutting van de beschikbare ruimte. Het schip krijgt hiermee ook een sportieve look en dat is wat ontwerper Georg Nissen en Contest Yachts voor dit model nadrukkelijk voor ogen hadden: “Het hele ontwerp is erop gericht het schip optimaal te laten presteren onder alle weersomstandigheden en in te kunnen zetten voor uiteenlopende doeleinden. De grote kuip zorgt voor veel bewegingsvrijheid voor de bemanning. De trommel van reefgenua is onderdeks geplaatst en het voordek vrij en overzichtelijk gehouden. Zeiltrim en overige handelingen zijn dankzij de uitgekiende indeling van lieren en lijnen altijd snel en effectief uit te voeren. En vanzelfsprekend hebben we deze performance cruiser voorzien van een fractionele tuigage en gepijlde zalingen.”

Ruim en licht interieur

Contest 40CS interieur tekeningContest 40CS interieur tekeningBirgit Schnaase nam het ontwerp van het interieur weer voor haar rekening, waarbij licht en ruimte belangrijke uitgangspunten vormden.

Het uitgekiende interieur, met onder andere een kookeiland, geeft aan dat er met een geheel frisse blik naar de indeling van een jacht in deze lengtecategorie gekeken is. Er bestaat de keuze uit een twee- of driehutten versie met respectievelijk vier of zes royale slaapplaatsen.

Multifunctioneel zeilen

Met de komst van de Contest 40CS verwacht Contest Yachts een nieuwe doelgroep voor haar jachten aan te spreken: “Naast veel belangstelling voor onze grotere jachten, merken wij steeds vaker dat ook jongere zeilers op zoek zijn naar een nieuw zeiljacht dat aan andere eisen moet voldoen dan ze tot dan toe belangrijk vonden. Zij willen eigenlijk niet inleveren op hun sportieve aspiraties, maar toch ook wel comfortabel kunnen zeilen met hun jonge gezin. Multifunctioneel zeilen is bij deze doelgroep de wens.

Los van deze concrete vraag uit de markt, kriebelde het bij ons natuurlijk ook om de succeselementen van onze 45-, 50-, 55 en 60-voeter door te vertalen in een kleiner jacht”, legt directeur Arjen Conijn uit.

Technische specificaties Contest 40CS

Total lengte: 12,50 m
Lengte waterlijn: 11,15 m
Maximum breedte: 3,91 m
Gewicht: ca. 9,800 kg
Diepgang: 1.95 m
Diesel tank: 250 liter
Water tank: 400 liter
Mainsail:47 m²
Genoa: 43 m²

www.contestyachts.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments