BigLift Shipping sponsort drie J22 studententeams

BigLift Shipping sponsort drie J22 studententeamsRederij BigLift Shipping uit Amsterdam sponsort vanaf 2008 drie J22-studententeams van DSWZ Broach, de wedstrijdzeilvereniging van de TU Delft. Water en techniek zijn de verbindende elementen tussen BigLift Shipping en de zeilsport. Dankzij de sponsoring kunnen de Delftse studenten hun sportieve ambities in het competitieve J22-veld najagen.

De drie boten van Team BigLift/TUDelft zijn in het veld goed herkenbaar aan de gele voorzeilen en het zwart geblokte grootzeil, de BigLift-kleuren. Twee van de drie J22’s varenkomendeseizoenen onder de namen“Happy Sky” en “Happy Star”. Die zijnvernoemd naar twee zwaar transportschepen die momenteel voor Biglift in aanbouw zijn. Om met een sterke bemanning aan de start van de J22-competitie te verschijnen, is Broach bezig met een interne selectie van de beste zeilers.

BigLift Shipping draagt graag bij aan de ontwikkeling van de zeiltalenten. Johan Boervan BigLift Shipping: “Het steunen van gedreven, ondernemende jonge mensen vinden wij heel belangrijk. Ook binnen ons bedrijf levert de ontplooiing van talent een aanzienlijke bijdrage aan ons succes.” Bovendien is wedstrijdzeilen een sport waarmee BigLift Shipping zich volledig kan identificeren. “Water en techniek, daar draait het om binnen de zeilsport, maarzekerook bij onze transportactiviteiten”, legt Johan Boeruit. “Daarnaast zijn ambitie en teamspirit zowel bij ons als bij de zeilers van Broachcruciaal.”

Voor de wedstrijdzeilvereniging betekent deze sponsoring een grote stap voorwaarts. Folkert Brand, de penningmeester van Broach: “Binnen de J22-klasse is de competitie zo sterk, dat je het beste materiaal nodig hebt om te kunnen winnen. Dankzij BigLift kunnen onze teams nog beter presteren.”Ook is het voor Broach-leden interessant in aanraking te komen met BigLift Shippingvoor hun studie. Folkert: “Veel leden studeren maritieme techniek en vinden het zwaar transport ergmooi en boeiend. BigLift past daarom goed bij onze zeilvereniging.”

Over Biglift Shipping

Van reactoren van meer dan 1.000 ton tot fragiele gasturbines, tot peperdure zeiljachten; BigLift Shipping vervoert het allemaal. De ambitieuze wereldspeler is sinds 1973 actief op het gebied van zwaar transport over zee, toen nog onder de naam Mammoet Shipping. Met 13speciale zwaar transportschepenen 2 in aanbouwbedient het bedrijf klanten in de chemische, petrochemische, offshore-, energie- en andere industrieën.

Over Broach

De Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach werd in augustus 2002 opgezet door drie ondernemende Delftse wedstrijdzeilers. Die vonden dat wedstrijdzeilen ook voor studenten betaalbaar moet zijn. De vereniging beschikt inmiddels over drie J22’s en een Mumm 30 waarin de studenten van de TU Delft actief en op hoog niveau wedstrijdzeilen.

Auteur

  • admin

Comments