Waterbuoy : dé geschenktip voor deze zomer

Vanaf nu hoeft het geen regelrechte ramp meer te zijn wanneer uw sleutelbos, gsm, gps, verrekijker of portefeuille overboord valt.
Alles wat je aan de Waterbuoy hangt en dat minder dan 1 kilogram weegt, brengt deze sleutelhanger eens hij in het water terecht komt weer naar boven. Een hel oranje knipperende ballon geeft duidelijk aan waar je sleutels en andere zo belangrijke kleinoden zich exact bevinden.

Enkele seconden nadat iets in de zee, rivier, haven of een meer valt, loopt er water in het omhulsel van de Waterbuoy. Daardoor wordt het gepatenteerde, automatische aandrijvingmechanisme geactiveerd en komt er gas vrij uit een kleine tank. Daarmee wordt een oranjegekleurde ballon gevuld, die door het einde van het omhulsel breekt om zich verder te vullen.
Gelijktijdig begint een LED-lampje te flikkeren, waardoor de ballon van binnenuit wordt verlicht en in het donker op een afstand van 250 meter nog altijd te zien is. De totale grootte wordt de omvang van een voetbal, zodat het goed zichtbaar en makkelijk grijpbaar is.

De draagkracht is maximaal één kilogram boven het wateroppervlak. Dat staat gelijk aan ongeveer honderd sleutels die overboord gaan.
De Waterbuoy is het resultaat van twee jaar technische ontwikkeling die leidde tot een slimme, nieuwe technologie.
“De Waterbuoy is ’s werelds eerste en enige hightech oplossing voor het meest frustrerende ongelukje aan boord van een jacht”, aldus Jochem Urban van invoeder On Deck dat de Waterbuoy in de Benelux tegen de adviesprijs van 19,95 euro (incl. BTW) levert.

www.water-buoy.com .

Auteur

  • WaterTrends

Comments