Koninklijk bezoek voor wereldpremière Xc 45 van X-Yachts

Op 17 juni bezoekt de Deense kroonprins Fredrik de werf van X-Yachts in Haderslev.
De kroonprins die zelf een fervent zeiler is, valt de eer te beurt om als eerste in wereldprimeur de nieuwe Xc 45 te ontdekken.
Het Deense X-Yachts dat bekend staat als de ontwerper van het snelle zeiljacht werpt zich met de Xc 45 op de markt van de langeafstand cruisers. “Comfortabel, veilig en snel”, omschrijft men bij X-Yachts de Xc 45.

Hoe zou het trouwens nog zijn met het motorjacht Quatuor van het Belgische koningshuis? Misschien komt u koning Albert en koningin Paola deze zomer wel ergens tegen op de Italiaanse wateren.

Terug naar Denemarken. Bijna 30 jaar nu staat het Deense X-Yachts gekend om zijn snelle zeiljachten. In menig klassement prijken de X-Yachts aan de top van de rangschikking. X-Yachts slaat met de Xc 45 een nieuwe richting in. Deze van het langeafstandszeilen.

De Xc 45 moet nog voluit getest worden, maar bij X-Yachts maakt men zich sterk dat de Xc 45 staat voor comfortabel, veilig en hoe kan het ook anders snel zeilen. Op 16, juli de dag van de officiële voorstelling tijdens de X-Yachts Gold Cup 2008 zullen we meer weten over de prestaties van deze langeafstandszeiler. Daags na het bezoek van kroonprins Frederik gaat men bij X-Yachts van start met het uitgebreid testen van de Xc 45.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments