Sun Odyssey 30i van Jeanneau

De Franse jachtenbouwer Jeanneau lanceert het eerste nieuwe zeiljacht van hun 2009 gamma: de “Sun Odyssey 30i".
"Een uitzonderlijk zeiljacht aan een uitzonderlijke prijs”, luidt het bij Jeanneau.

“De Sun Odyssey is een elegante cruiser met een romp die zo ontworpen is dat de 30 voeter mooie snelheden haalt. Binnenin is de opmerkelijk ruime en comfortabele Sun Odyssey 30i afgewerkt in Fine Teak", prijst Jeanneau hun nieuwste telg aan.

43m² zeiloppervlak
De 8.99 m lange en 3.18 m brede Sun Odyssey 30i biedt slaapplaats aan 4 (optioneel 5) opvarenden. Voor de diepgang van de 3.945 kg zware Sun Odyssey 30i kan gekozen worden voor een vaste kiel van 1,75 meter of de droogval versie met dubbel roer en zwaard (0,85 m - 2 m)
Om de haven uit te geraken, wordt beroep gedaan op de 21 pk van een Yanmar 3YM20. Eens de motor uit neemt het grootzeil van 22,2 m² en de rol-Genua van 20,8 m² of de spinnaker van 75 m² het over.

Comfort
Met onder andere een watertank van 160 liter, een keuken met een tweepitsfornuis die desgewenst kan uitgebreid worden met een microgolf en een 12v koelkast/diepvries, veel bergruimte, een natte cel met hangkast voor de natte kleren, een elektrische ankerlier, een mp3/cdspeler met luidsprekers in de kuip is het aangenaam vertoeven aan boord.

Kwaliteit
Op het dek komen we een Selden mast tegen met automatisch reefsysteem voor de Quantum zeilen. Winchen van Harken maken de dienst uit en staan zo opgesteld dat alles van in de ruime kuip kan bediend worden.

Prijs?
De Sun Odyssey 30i zal voor het eerst na de zomer te bekijken vallen op de komende boat shows.
Hoeveel de Sun Odyssey 30i moet gaan kosten, kwamen we nog niet te weten, maar Jeanneau belooft dat de concurrentie naar adem zal happen.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments