SUNBEAM 30 in aantocht

Na de bijzonder succesvolle introductie van de SUNBEAM 34, komt de Oostenrijkse werf dit najaar met een kleiner zusterschip: de SUNBEAM 30.

Opvolger
SUNBEAM YACHTS brak eerder dit jaar door met de SUNBEAM 34. Dit elegant gelijnde en goed varende zeiljacht veroverde op Boot Düsseldorf de titel “European Yacht of the Year 2008” en op de HISWA werd de boot uitgeroepen tot “HISWA Zeilboot van het Jaar 2008”.
Al snel constateerde de jachtbouwers dat er ook vraag was naar een iets kleinere versie van de 34-voeter en daar is meteen op ingespeeld met het ontwerp van de SUNBEAM 30.
Bouwnummer 1 zal dit najaar opgeleverd worden en vervolgens ook voor de Nederlandse en Belgische markt beschikbaar zijn.

Alleskunner
Dat de SUNBEAM 30 familie is van de 34- en 53-voeter van SUNBEAM YACHTS is duidelijk te herkennen aan de scherpe boeg, de lichte zeeg, de opbouw met panoramisch raamoppervlak, de beschutte kuip en de gematigde breedte.
Zowel bij weinig wind als in zwaar weer presteert het jacht erg goed. Dat is onder andere te danken aan het moderne lijnenplan, de symmetrie van het onderwaterschip onder helling, het grote ballastaandeel van 37%, het genereuze zeiloppervlak en het lage zwaartepunt door de bouwwijze en de bulbkiel.
Het voorgebalanceerde profielroer en de gelagerde rvs roerkoning zorgen ervoor dat de SUNBEAM 30 lekker licht stuurt.

Comfort
Onderdeks is veel aandacht besteed aan comfort en ergonomische aspecten. Het jacht is voorzien van twee hutten met ieder een tweepersoonsbed. De indeling is praktisch, logisch en doet bijzonder ruimtelijk aan voor een schip van deze lengte.
Verder kenmerkt de SUNBEAM 30 zich door veel bergruimte. Dat de werf bijna een eeuw geleden is ontstaan uit een zeer gerenommeerde timmerwerkplaats, is nog altijd terug te zien in het kwalitatief hoogwaardige interieur.

Veilig
SUNBEAM YACHTS heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Dat komt niet alleen terug in het goed doordachte ontwerp, maar ook in de degelijke bouwwijze.
Het onafhankelijke keuringsinstituut Germanischer Lloyd heeft zelfs haar “GL Yacht Plus” certificaat aan de SUNBEAM jachten toegekend.

Technische specificaties SUNBEAM 30

Lengte over alles 9,50 m.
Lengte waterlijn 8,50 m.
Breedte 2,96 m.
Gewicht 4,30 t.
Ballast 1,60 t.
Diepgang vaste kiel 1,70 m.
Diepgang kiel/midzwaard* 0,75 m.

Dieselmotor 21pk/ 15,7 kW
Dieseltank 80 l.
Drinkwatertank 120 l.
Grootzeil 28,3 m2
Fok 22,0 m2
Spinnaker* 65,0 m2
P 11,50 m
E 4,20 m
I 12,55 m
J 3,35 m.
* = Optie

Over SUNBEAM
De SUNBEAM zeiljachten worden op de Oostenrijkse Schöchl jachtwerf gebouwd. Dit echte familiebedrijf heeft ruim 55 jaar ervaring in de jachtbouw. SUNBEAM YACHTS Benelux vertegenwoordigt onder leiding van Dirk Jan Agter de werf in de lage landen. Sunbeam

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments