Dehler introduceert de nieuwe 38R

Eigenschappen als Veiligheid, Snelheid, Vernieuwing en Verkoopwaarde staan centraal in de ontwikkeling van alle Dehler jachten. En dat is bij hun laatste project niet anders. Sinds de samenwerking met het ontwerpbureau van Simonis Voogd introduceerde Dehler 3 vernieuwende, comfortabele en snelle zeiljachten: de Dehler 44 (september ’06), de Dehler 34 (september ’07) en de Dehler 60 (juli ’08). En deze jachten waren stuk voor stuk succesvol. Ter vervollediging van hun vloot werd samen met Simonis Voogd aan een nieuw ontwerp gewerkt. Vandaag is Dehler trots de nieuwe Dehler 38R te kunnen voorstellen.

De nieuwe Dehler 38R is ontworpen als een light displacement cruiser/racer. Een jacht met snelle romplijnen en een genereus zeilplan. Dehler streeft van bij het begin van ontwerp een hoog afwerkingsniveau na bij deze Dehler 38R. Om dit te verwezenlijken werd in samenwerking met Pacer Yachts een produktiewerf opgericht in Kaapstad, Zuid-Afrika, onder toezicht van Dehler Duitsland Engineering en Quality Departementen.

Nieuwe Racing Line

Wilan van den Berg, CEO en Voorzitter van de Dehler Yachts Group: “Na de lancering van de Dehler 44, 34 en 60 werd beslist dat we naast onze Regatta Cruising Line iets anders nodig hadden. Meer en meer klanten zijn op zoek naar meer ‘snelheid’ en willen dit liefst vinden bij Dehler. Vandaar de keuze om een racing line op te starten, de Dehler ‘R’ Racing Line. En wie kan daar beter bij helpen dan Simonis Voogd?


We zijn reeds 18 maanden bezig met het Dehler 38R project. Heel veel hard werk was nodig om het jacht te realiseren, te testen en te optimaliseren. We zijn zeer opgetogen dat we de nieuwe Dehler 38R in premiére kunnen voorstellen tijdens de Hiswa in Ijmuiden in september 2008."

Technische informatie

De romp is vacuum gebouwd. De gelamineerde constructie bestaat uit epoxy, multidirectionele weefsels en een schuimkern. Het laminaat is afgewerkt met een topcoat. Balsa hout zorgt op bepaalde plaatsen voor extra sterkte en stijfheid. Aluminium versterkingen zijn voorzien voor alle deck fittings.

De kiel is gemaakt van staal met een loden bulb. De extreme T-kiel zorgt voor kleinere diepgang, een goede lift en een lage ballast ratio met hoge stabiliteit. Een ingewerkt frame zal alle kiel en want krachten verdelen. De 38R is standaard uitgerust met een aluminium doorgestoken mast.

Verder is het high aspect roer zowat 3 maal sterker door gebruik van roestvrij staal, waardoor het kleiner kan gehouden worden.

Maten en gewichten:

Lengte overall: 11.46 m
Lengte Waterline: 10.48 m
Breedte: 3.75 m
Diepgang: 2.40 m
Gewicht: 5400 kg
Grootzeil: 50.0 m²
107% Fok: 36.2 m²
GP Spinnaker: 128.0 m²

I 15.32 m
J 4.30 m
P 15.45 m
E 5.25 m

www.dehler.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments