Het Belgische luxejacht Zeydon Z60 voorgesteld aan de pers

Er zijn heel wat meningen te horen onder het zeilend publiek, maar één ding moet je de Zeydon Z60 toch nageven: het is een zeer opvallende verschijning op het water. De Kempense Jachtbouwers promoten al enige tijd hun kunsten als jachtbouwers. Na ruim 4 jaar is de intensieve arbeid van Ben Van Hool (kleinzoon van bussenbouwer Bernard Van Hool, red.) en schoonbroer David Van Nieuwenhove nu te bewonderen in de vorm van de Z60.

Maandag jongstleden zijn beide heren vertrokken naar de Middellandse Zee voor een veertiendaagse promotie trip. De Z60 met rompnummer 1 kreeg de naam WYSIWYG, wat staat voor What You See Is What You Get. En What You See is een ultra modern design (de ontwerpers hebben er zelfs de Red Dot Award voor ‘Product Design’ mee gewonnen, red.) geïnspireerd op de nieuwste automodellen van BMW.

Prachtig groot vlak voordekPrachtig groot vlak voordekWhat You Get is een zeiljacht dat het prestatievermogen en de dekuitrusting van een offshore-jacht combineert met de elegantie van een luxe cruiser. Het vakmanschap en de vernieuwende productiemethoden, samen met de uniek en energieke styling van de Z60 leveren een echte ‘luxury sports cruiser’ op. Je krijgt een jacht dat zowel in het race- als het comfort circuit hoge ogen wil gaan gooien.

En het heeft daarvoor alle troeven aan boord. Twee carbonsturen, elk met besturingspaneel, een 25 meter hoge carbonmast, een nagenoeg helemaal vlak extra groot voordek,… Strak ruim luxe-interieurStrak ruim luxe-interieurOok de binnenruimte is van extradimensionale grootte. Met 2,30 meter hoofdruimte kan wel iedereen comfortabel aan boord rondlopen. Het interieur heeft dan ook meer weg van een luxe appartement dan van een racejacht. Zo staat er bijvoorbeeld in de keuken een microgolfoven, een gewone oven, een diepvriezer, een kookvuur en een vaatwasser.

Dat de bouwers hun cliënteel gaan zoeken in steden als Monaco lijkt inderdaad wel voor de hand liggend.

De Z60 in cijfers:
Lengte: 18,3 m
Breedte: 5,13 m
Gewicht: 22 ton
Oppervlakte zeilen: 183 m²
Max snelheid: >20 knopen
Aantal passagiers: 6
Prijs: 2’000’000 Euro

www.zeydon.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments