Twee nieuwe modellen in de J-Collectie

J-97 in ParijsJ/Boats start het jaar 2009 goed en komt met twee gloednieuwe modellen op de markt. De J95 en de J97. Beide schepen met een lengte van net onder de 10 meter, maar met een totaal ander uiterlijk en concept. Allereerst de J95 – De performance J met ophaalbare kiel midzwaard! Deze daysailer wordt in Amerika gebouwd en heeft enkele zeer bijzondere kenmerken.

Met deze nieuwe J95 kunt u in ondiep water varen ( tot 90 cm!!) – met de prestaties die u van een J- mag verwachten! Het schip is uitgerust met een Fin-kiel ( lood) met een in brons uitgevoerd ophaalbaar midzwaard met vleugelprofiel. 90% van het balast gewicht zit in de Fin-Kiel; 10% in het midzwaard. De dubbele roeren geven de J95 een uitgekiende stuurbalans en maken dit schip een ‘droom’ om te varen.

J-95J-95Een standaard carbon mast, stuurwiel, ophaalbare high performance kiel, en een aantal aparte opties maken deze nieuwe J/Boat uniek en geven de J-vaarder een nieuw vaargebied!! Het eerste model zal rond februari 2009 gereed zijn op de werf. De prijs is vanaf 145.900 USdollar ex BTW.

En dan de J97. Dit is het eerste nieuwe J-boat model, onder de 32 voet, sinds twee decennia dat zowel sta-hoogte van 1.85 mtr combineert met een compleet ‘cruising’ interieur! Uiteraard mag u van deze nieuwe J97 een uitmuntende zeilprestatie verwachten! Geheel in de lijn van de inmiddels beroemde J109 en de overall RORC winnaar 2008 - J122.

J-97J-97De romp van de J97 is ontworpen voor pure snelheid, terwijl de deklay-out en het zeilplan short – en single handed zeilen eenvoudig mogelijk maken. Vooral de grote en ergonomisch gevormde kuip met open spiegel en helmstok besturing maken de J97 tot een ‘pure’ zeiler die een groot publiek zal aanspreken. Geen overlap van voorzeilen, terwijl de standaard carbon boegspriet eenvoudig de handeling van een gennaker mogelijk maakt. Kortom een echte J !!!!

Onze verwachtingen zijn hoog gespannen; Een schip dat zowel voor familie, als in een grote eenheidsklasse vanaf volgend jaar op het water zal kunnen verschijnen! De prijs is vanaf 105.000 Euro ex BTW.

Alle gegevens over deze schepen vindt u op www.jboats.com.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments