Oprichter Trintella werf Anne Wever overleden op 11 januari 2009

Anne WeverOp 11 januari 2009 is de oprichter van de Trintella werf en onze beschermheer Anne Wever op 84 jarige leeftijd in zijn woonplaats Lanaken (België) overleden. Anne laat een grote erfenis van maritieme geschiedenis na. Als oprichter van de Scheepswerf Anne Wever wist hij jarenlang de kwaliteit van de Nederlandse jachtbouw in binnen en buitenland met succes te promoten. Eerst in staal met de Trintels, later in polyester en aluminium met de Trintella’s.

Trintella wist hij daarbij als merknaam te verbinden me onverwoestbare en superieure kwaliteit. Het grote aantal verkochte en nog steeds rondvarende Trintella’s wereldwijd spreekt daarbij boekdelen.

Anne Wever stond mede aan de bakermat van de commissie van Trintel en Trintella zeilers. Deze commissie is uitgegroeid tot de huidige Trintella Vriendenkring, de vereniging voor Trintel en Trintella liefhebbers. Jarenlang wist hij met zijn enthousiasme en vriendschap vele Trintel en Trintella zeilers te verbinden. Bij de viering van het 40 jarig jubileum van de Trintella Vriendenkring in november 2008 zijn Anne en zijn vrouw Riekie benoemd tot beschermheer en beschermvrouw van de Trintella Vriendenkring.

Anne kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. Tot november 2008 heeft hij desondanks de bijeenkomsten van onze vereniging kunnen bezoeken. Het bestuur en leden van de TVK zullen Anne node missen en wensen de familie alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De plechtige uitvaartdienst zal plaatshebben in de St. Ursulakerk te Lanaken op donderdag 15 januari 2009 om 12 uur, gevolgd door de ter aarde bestelling op de plaatselijke begraafplaats. Na de ter aarde bestelling is er gelegenheid tot condoleren in Kasteel Pietersheim, Waterstraat 54 te Lanaken.

Schriftelijk rouwbeklag:
Koning Albertlaan 137/3
3620 Lanaken
België

De redacties van WaterTrends en ClubRacer willen langs deze weg hun medeleven aan de familie en nabestaanden betuigen.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments