Binnen 2 weken start de Belgian Boat Show, mis je boot niet

Belgian Boat ShowOp zaterdag 7 februari is het weer zover, de start van de Belgian Boat Show, de hoogmis van watersportlliefhebbend België. In Flanders Expo te Gent kan je tijdens de 21e editie van deze watersport-, watertoerisme- en waterrecreatiebeurs je hart ophalen aan een mix van bedrijven en non-profit spelers in deze wereld.

De crisis slaat weliswaar wild om haar heen, het handelsinformatiebureau Graydon Belgium heeft de watersportsector doorgelicht en kwam tot de bevinding dat driekwart van de bedrijven sterk genoeg is om de storm te doorstaan. De activiteiten op het water zijn onstuitbaar.

In de watersportwereld vind je een eenheidsklasse eiland waar het competitie- en Olympisch zeilen wordt gepromoot. Wie in het kielzog van Sebbe Godfroid of Evi Van Acker wil treden vind daar zeker zijn of haar ding. Verder zijn de belangrijkste organisaties uit de competitiewereld van waterski, surfen en zeilen aanwezig op de beurs. En tenslotte worden tijdens de Nacht van de Yachting, vrijdag 13 februari vanaf 20 uur, op het Dinghy Island de Yachting trofeeën uitgereikt. Je kan nog steeds sms-en om jouw favoriet te steunen, klik hier. Diezelfde avond gebeurt ook de prijsuitreiking van het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) en ontvangen alle Belgische Kampioenen in de erkende eenheidsklassen hun jaartitels. Dit gaat door op de standen van VVW en VYF in Hal 5 om 19 uur.

In de sector van het watertoerisme vinden we een nog steeds groeiend aanbod van gespecialiseerde verhuur- en charterbedrijven. Daar kan je terecht voor het kleinste zeilbootje op een of andere plas, maar ook een waar megajacht aan de Evenaar kan je even het jouwe noemen. Als je door het aanschouwen van al dat moois in de hallen je waterhart bent verloren en wil gaan varen, kan je in de Start Boating infobrochure alles vinden over leren varen. En wie al in het bezit is van een boot kan info vinden over jachthavens en worden er lezingen gegeven over vaarbestemmingen. Zo worden op zaterdag 7 de Sauerkrautroute, op zondag 8 de Schelde van bron tot monding, op vrijdag 13 de Middellandse Zee en op zondag 15 februari de ex-DDR en de Kanaaleilanden besproken.

'Op Drift' van Pieter Aspe'Op Drift' van Pieter AspeIn de wereld van de water Cultuur is er plaats voor het Watergebonden erfgoed en zijn er 2 tastbare pronkstukken. Er is enerzijds de Askoy II, het verloren gegane zeiljacht van Jacques Brel, dat door de vzw Save Askoy II onder impuls van Staf en Piet Wittevrongel terug naar België is gebracht ter restauratie. Anderzijds is er de hypermoderne maar wel volhouten motorboot ‘Op Drift’ van Pieter Aspe te bewonderen. Dit staaltje van hoogtechnologie komt van het duo Vandamme/Hutsebaut en staat te pronken in Hal 1.

Ook het Sociale en Recreatieve deel van de watersportwereld is niet vergeten. Zo is er Zachte Kracht, een vereniging die sociaal zwakkeren via de zeilsport een nieuwe koers proberen te laten sturen. Er is het project Gannet, waarin rond de wereld wordt gezeild terwijl onderweg het onderwijs wordt gestimuleerd. Op woensdag 11 februari komen tijdens de Ladies day alle dames er gratis in. En wie actief wil proeven van de geneugten van de watersport is er een indoor kajak-, plons-, surf- en zeilbad. Vergeet je zwembroek en handdoek niet!

En last but not least staat er op de beurs een aanbod van motor- en zeiljachten van 2 meter tot 20 meter te blinken. Met daarnaast een heleboel standen met accessoires, motoren, diensten, kledij, boeken, … Kortom, meer dan een bezoekje waard. Wie surft naar www.belgianboatshow.be kan een toegangskaart bekomen aan een reductietarief van 7 Euro. Voor kinderen jonger dan 6 jaar is de toegang gratis. Ben je tussen de 6 en 12 jaar dan mag je er in voor 5 Euro en alle anderen betalen 10 Euro voor een indoor watersportdagje.

Naar aanleiding van deze Belgian Boat Show loopt er nog steeds een quiz waarbij een mooi maritiem gezelschapsspel met gratis toegangskaart kan worden gewonnen. Om alsnog een prijs in de wacht te slepen, klik hier en mail ja antwoorden door. De winnaars worden in de week voor de start van de Boat Show via mail verwittigd.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments