De zeilavonturen van Sally Lightfoot, een voorbeeld voor vertrekkers

Sally LightfootNederlander Edo Ankum zwierf met zijn vrouw Joanne en hun 2 kinderen Borris en Esther tussen 2002 en 2007 rondom het Afrikaanse continent. Hun thuis was al die tijd het 14 meter lange zeiljacht 'Sally Lightfoot', een OVNI 435, een aluminium jacht van de Franse werf Alubat. Zij kregen destijds veel aandacht in het maandblad Zeilen en nu kunnen geïnteresseerden het wedervaren van de Sally Lightfoot via verschillende kanalen napluizen.

Eerst en vooral is er de internetsite van de familie Ankum. Op www.sallylightfoot.nl kan men de reis van het toen nog heel jonge gezin volgen en zijn er talrijke foto's te bewonderen. Dan is er het pas uitgekomen boek 'Rondom Afrika', uitgegeven bij Hollandia. Naast dit boek kan men ook fragmenten, de gekregen media aandacht en veel foto's bekijken op de site www.rondomafrika.nl omtrent de verderzetting van hun reis rond het Afrikaanse continent.

Vertrekkersharten smelten bij dergelijke plaatjesVertrekkersharten smelten bij dergelijke plaatjesTot slot is de familie na hun reis reeds aan een nieuw avontuur begonnen. Het gerenommeerde kantoor Dijkstra & Partners ontwerpt voor hen momenteel het 33 meter lange expeditie zeiljacht 'Long Tall Sally'. Het ontwerp en de bouw evolutie van dit prachtige zeiljacht kan men dan weer volgen op de site www.longtallsally.nl.

Voor mensen met vertrekkersplannen zijn deze sites en het boek zeker de moeite waard om eens te raadplegen. En natuurlijk kunnen de niet-vertrekkers onder ons bij het lezen van al die schitterende verhalen en het zien van de prachtige foto's gewoon rustig wegdromen in de veiligheid van de fauteuil thuis in de huiskamer.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments