Nog geen overname voor failliete Etap Yachting

logo EtapNadat het twee weken terug de boeken neerlegde en 50 werknemers hun job verloren (zie Failliete Dehler trekt onzinkbare Etap Yachting mee ten onder) is er voor het failliete Etap Yachting uit Malle nog steeds geen overnemer gevonden. Men hoopte op een snelle doorstart maar volgens de aangestelde curator Xavier De Roy is er wel belangstelling voor het bedrijf dat onzinkbare boten produceert, maar zijn er tot nu toe nog geen concrete voorstellen op tafel gelegd.

Bij Etap Yachting werden sinds 1970 succesvol boten gebouwd. Vorig jaar werd het bedrijf overgenomen door het Nederlands-Duitse Dehler en dat betekende een jaar later het einde voor het vliegende eendje. De orders liepen fors terug door de economische crisis en daarbovenop betaalde Dehler de boten die het in Malle liet bouwen niet.

"Op dit moment is er nog geen overname in de maak voor Etap Yachting. Er hebben zich wel enkele kandidaten gemeld en enkele daarvan hebben vrij concrete interesse getoond. Sommige willen het volledige bedrijf overnemen, terwijl andere zich willen beperken tot de mallen die gebruikt worden om de boten te maken. Het beste is dat er niet te lang gewacht wordt om het bedrijf opnieuw op te starten. Als er tegen eind volgende week een overnemer is, dan zou dat goed uitkomen", aldus Xavier De Roy.

Bron: Nieuwsblad

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments