Nominaties Hiswa motorboot van het jaar bekend

Testdag - Alle boten op een rijDe Bavaria Deep Blue 46 Sport Top, de Rego Fury 1010 en de Greenline 33 Hybrid zijn genomineerd voor de HISWA Motorboot van het Jaar 2010. De uiteindelijke winnaar wordt door de juryvoorzitter bekendgemaakt op de openingsdag van de HISWA Amsterdam Boat Show 2010 op dinsdag 2 maart in Amsterdam RAI.

Nek-aan-nek race

De vakkundige jury selecteerde vijf boten die begin oktober in Muiden aan een uitvoerige test werden onderworpen. Naast de genomineerde boten, waren ook de Endeavor 44 en de Interboat 850 Cabin geselecteerd voor de test. “Alle boten waren zeer de moeite waard. Het werd dan ook een nek-aan-nek race”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen van Azure Naval Architects. “Hoewel ze sterk verschilden van type en karakter, kwamen van elke boot opvallende en bijzondere eigenschappen naar voren”. De boten werden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waarbij innovatief karakter het zwaarst weegt, gevolgd door constructie, vaareigenschappen en in iets mindere mate design en prijs/ kwaliteitverhouding. De Bavaria Deep Blue 46 Sport Top, de Rego Fury 1010 en de Greenline 33 Hybrid kwamen hieruit als besten naar voren en werden genomineerd voor de titel HISWA Motorboot van het Jaar 2010.

Greenline 33 Hybrid - Gedurfd concept

Greenline 33 Hybrid  - Gedurfd conceptGreenline 33 Hybrid Gedurfd concept“De Greenline 33 Hybrid viel op door het gedurfde concept dat vanuit nieuwe optiek is uitgedacht en van begin tot eind slim en met lef is uitgevoerd”, zo was de jury van mening. De boot die is ontworpen om optimaal elektrisch te kunnen varen, maakt weinig geluid, is koersvast en is opvallend scherp geprijsd.

Bavaria Deep Blue 46 Sport Top – Eigen gezicht

Bavaria Deep Blue 46 Sport Top - Eigen gezichtBavaria Deep Blue 46 Sport Top - Eigen gezichtDe jury was aangenaam verrast door de Bavaria Deep Blue 46 Sport Top. Met name de vaarkwaliteiten, het design en de diversiteit van de boot maakten indruk op de juryleden: “De Bavaria vaart uitzonderlijk goed bij alle snelheden. De boot zit technisch goed in elkaar, heeft een heel eigen gezicht en is bijzonder goed toegespitst op de doelgroep. Daarbij is de prijs zeer acceptabel gehouden”.

Rego Fury 1010 – Consequente keuze

Rego Fury 1010 - Consequente keuzeRego Fury 1010 - Consequente keuzeDe Rego Fury 1010 werd geprezen om de consequente keuze die is gemaakt voor een eenvoudige, degelijke, duurzame en vooral complete boot met laag prijskaartje. “Veel boot voor erg weinig geld” en “Een eigenwijs bootje met alles er op en er aan“, waren uitspraken die tijdens het juryberaad naar voren kwamen. “Dit concept zal een bepaalde doelgroep sterk aanspreken”, aldus de jury.

Hoewel de Endeavor 44 en de Interboat 850 Cabin niet werden genomineerd, benoemde de jury een aantal unieke eigenschappen. Zo werd de Endeavor 44 omschreven als ‘zeer innovatief en vernieuwend’. “De vele elektronische snufjes zijn erg goed doordacht en overstijgen het niveau van gadgets”. Bij de Interboat 850 Cabin kwam vooral de kwaliteit sterk naar voren. “Deze boot is tot in detail gebouwd met vakmanschap, is compleet en heeft ook nog eens goede vaareigenschappen.”

Selectieprocedure

De jury is samengesteld uit redacteuren van de Nederlandse & Belgische watersportmedia (Waterkampioen, Yacht Vision Magazine, De Telegraaf (Vaarkrant), Nautique, Motorboot en Varen) en een technisch specialist. Welke boot uiteindelijk de eretitel “HISWA Motorboot van het Jaar 2010” mag gaan voeren wordt bekendgemaakt op dinsdag 2 maart, de openingsdag van de HISWA 2010. Alle genomineerde boten komen in aanmerking voor een gratis ligplaats op de HISWA 2010 in Amsterdam RAI.

HISWA 2010

De HISWA 2010 vindt plaats van dinsdag 2 tot en met zondag 7 maart in Amsterdam RAI. Meer informatie over de HISWA Boot van het Jaar 2010 en de watersportbeurs is te vinden op www.hiswa.nl

Auteur

  • admin

Comments