Contest 50cs in wereldprimeur op Boot Düsseldorf 2010

Contest 50cs in wereldprimeur op Boot Düsseldorf 2010Contest Yachts komt met een wereldprimeur naar Boot Düsseldorf. In navolging van de succesvolle ontwerpen van de Contest 57CS en 62CS, kenmerkt de nieuwe 50-voeter zich eveneens door een modern flush deck met geïntegreerde raampartij. Van buiten levert dit een zeer fraai lijnenspel op en binnen een zee aan licht met een vrij uitzicht vanuit de kajuit.

De Contest 50CS is voorzien van een ruime kuip en kan eenvoudig door één of twee personen gezeild worden. Het interieur komt tot stand in overleg met de opdrachtgever, waarbij er de keuze is uit diverse moderne ontwerpen met veel aandacht voor comfort, ergonomie en design. Met de komst van de Contest 50CS maakt de Nederlandse werf wederom met verve haar credo Life.Style.Sailing. waar.

De romp van de Contest 50CS wordt in sandwichconstructie gebouwd volgens de vacuüminjectiemethode. In combinatie met de moderne tuigage, zorgt dit voor een licht en sterk schip met uitstekende vaareigenschappen. Gezien de positieve ervaringen van de grotere typen, kan ook van de Contest 50CS op dit gebied weer veel verwacht worden.

De Contest 50CS wordt geheel in eigen beheer op de werf in Medemblik gebouwd. Dit heeft als groot voordeel dat er continu kwaliteitscontroles plaatsvinden tijdens het hele bouwproces. Bovendien kan Contest Yachts zo flexibel opereren en, indien de klant dit wenst, nog tijdig aanpassingen doorvoeren.

Technische gegevens

Lengte over alles: 14.99 m
Lengte waterlijn: 13.13 m
Maximum breedte: 4.58 m
Waterverplaatsing: 17,500 kg
Diepgang met bulb kiel: 2.15 m
Ballast bulb kiel: 6,100 kg
Mast hoogte boven de waterlijn: 22.80 m
Grootzeil: 67 m²
Genua: 58 m²
Dieseltank: 600 ltr.
Watertank: 720 ltr.
Motor, Yanmar: 81 kW

Auteur

  • admin

Comments