Imhoff Day-Racing Jacket genomineerd voor DAME-Award 2009

Imhoff Day-Racing Jacket Het eigentijdse Day-Racing Jacket van Imhoff is genomineerd voor de DAME-Award 2009. Dit is de jaarlijkse prijs voor het meest innoverende watersportproduct. De bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de METS, de toonaangevende beurs voor marine equipment van 17 tot en met 19 november in de RAI. Het vernieuwende ontwerp van de Imhoff-jas gaat volledig met de huidige tijd mee en speelt in op de groeiende markt van Day-Sailors. Dat betekent een technisch hoogwaardig jack dat licht en compact in gebruik is. De adviesprijs bedraagt 159 euro.

Zeilboten voor dagtochten zijn nou eenmaal kleiner en hebben dus minder opbergruimte. Bovendien is het tijdens korte trips niet noodzakelijk om traditionele, zware zeilpakken te dragen. Met de Day-Racing Jacket speelt Imhoff in op de veranderde behoefte van de markt. Deze ultralichte jas bestaat uit het hoogwaardoge VPR-lite materiaal en houdt watersporters warm en droog. Het ademend vermogen bedraagt 5 ltr/m2 per dag en de waterdichtheid is 5 mtr waterkolom.

Praktisch in gebruik

Dankzij de speciale coating is de Imhoff Day-Racing jas makkelijk tot een klein pakket te vouwen. Zonder dat er beschadiging aan de coating optreedt. Om het gewicht zo licht mogelijk te houden, is de binnenzijde niet gevoerd. Het jack beschikt wel over getapete naden en een fluoreserende capuchon. Deze eigenschappen maakt de Imhoff Day-Racing jas bijzonder praktisch in gebruik voor dagzeilers.

www.imhoff.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments