J/111: Wederom nieuw model in de J-Collectie

J/111: Wederom nieuw model in de J-CollectieKwam J/Boats in 2009 met twee gloednieuwe modellen op de markt, nm de J/95 en de J/97 voor 2010 staat alweer het volgende model op de planning nm de J/111. Deze 11 meter lange zeilboot wordt in Amerika gebouwd en heeft enkele zeer bijzondere kenmerken. Of u het schip nu als weekendzeiler of als pure racer wilt gaan gebruiken, u kunt er zo mee wegzeilen.

Met name aan de hanteerbaarheid van het schip is veel aandacht besteed. Standaard zijn o.a. verstelbare genua lijogen; een inhauler systeem; een hydraulische achterstag spanner met centraal vanaf de stuurstand te bedienen remote paneel; een rolfok installatie en een groot stuurwiel. Ook voor singlehanded & shorthanded zeilen is dit de ideale lay-out.

De moderne en koele styling van het schip wordt visueel versterkt door de in de boeg weggewerkte (waterdichte) boegsprietbehuizing; een open spiegel en een op de kuipvloer gemonteerde grootzeil overloop alsmede nieuwe raamstyling.

De prestaties van het schip zijn uiteraard naar Jboats maatstaven geoptimaliseerd door het standaard toepassen van een carbon mast, discontinue rod-verstaging, een extreem laag zwaartepunt racekiel, ( stalen fin met bulb van lood) en door geoptimaliseerde romp en deklaminaten, waarbij de meest moderne materialen worden toegepast i.c.m. een vacuüm injectie bouwmethode

Het interieur biedt 1.83 mtr stahoogte; een relatief ruime kaartentafel, een L-Vormige keuken en twee ruime zitbanken die eventueel tot zeekooien zijn om te bouwen. Twee achterbedden en een V-bed in het vooronder completeren het schip.

Het schip krijgt een mooi tuigplan dat prachtige prestaties doet vermoeden.
Kortom bij J-Boats zijn zeer verwachtingsvol gestemd en zijn er van overtuigd dat ze met deze J/111 opnieuw een heel moderne J-Boat in de familie krijgen, die zowel als eenheidsklasse, wedstrijd- en/of toerschip en als uitermate stabiele shorthander een plezier moet zijn om mee te zeilen!

De eerste J/111 zal naar verwachting medio Mei 2010 te water gaan in Newport, Rhode Island.

Alle gegevens over dit unieke schip vindt u op www.jboats.com.

De prijs is vanaf 229.900 USD ex BTW.

In de bijlage de nieuwste specificaties.

Labels

Auteur

  • admin

Comments