De waarheid over ademende zeilkleding

Ademende zeilkleding vergelijkOp veel zeilkleding en buitensportkleding staat de term 'Breathable' vermeld. Dit suggereert dat het materiaal waarvan de kleding is gemaakt ademt. In de praktijk blijkt dat maar weinig kleding een ademende eigenschap hebben en dat daarbinnen vele gradaties zijn.

Ademend vermogen is belangrijk voor een grote temperatuurregeling tijdens sporten als zeilen, waarin veel piek- en relatieve rustmomenten voorkomen.

Met eVent waterproof fabrics van General Electric heeft de Pro Line van Hood Yachting Gear het best ademende waterdichte materiaal dat momenteel te verkrijgen is.

De test van het Amerikaanse leger bevestigt de laboratorium onderzoeken. Vergelijk te zien in de afbeelding.

Het eVent membraan presteert in zowel droge als in vochtige omstandigheden het beste, waarmee volgens Hood Yachting Gear het hoogste comfort niveau kan worden gerealiseerd. Hood Yachting gear is naar eigen zeggen het enige bedrijf dat eVent in watersportkleding verwerkt.

Het volledige testrapport is te lezen op www.hood.cc

Labels

Auteur

  • admin

Comments