Etap Yachting opnieuw in de startblokken

Etap 37sHet eind december vorig jaar ter ziele gegaan EtapYachting is overgenomen door de Belgische groep MIC uit Lokeren. Merknaam, productiemallen en alle voorraad ‘tot het laatste schroefje’ komen in handen van dit industriële bedrijf. MIC Industries is gespecialiseerd in de productie en assemblage van generatoren, compressoren en andere krachtige industriële machinerie en heeft de nodige expertise in huis om de productie weer op te starten.

In Malle loop het verhaal van Etap Yachting ten einde. In welke locatie of in welk land de nieuwe productie wordt opgestart, is voorlopig nog niet beslist. Binnen de paar weken wordt hieromtrent duidelijkheid verschaft.
De overnemer MIC Industries is alvast van plan om het volledige gamma weer in productie te brengen, zowel de afdeling zeiljachten als het motorjacht krijgt een nieuw leven.

Nadat Etap Yachting de boeken had neergelegd bleef het bedrijf niet als een weeskindje achter, de vereffenaars kregen meerdere biedingen van zowel binnen als buiten de sector. Ook financiële investeringsgroepen vonden de marktwaarde van Etap de moeite waard om een bod uit te brengen. Dat uiteindelijk een industriële groep het haalde is zeker in een periode waarin de sector het niet gemakkelijk heeft, gunstig voor de kansen op een nieuwe start. Alhoewel er binnen de organsiatie een zekere watersportpassie aanwezig is, zijn het toch de zakelijke perspectieven die het merk biedt, die de doorslag gegeven hebben bij de overname, aldus het bedrijf.

De overnemer gaat een volledige nieuwe organisatie op punt stelt. Wel wordt getracht om met het vroegere dealernetwerk een nieuwe samenwerking op te zetten. Als dat lukt kunnen de vele Etap-getrouwen terug bij hun vertrouwde kanaal terecht voor service en onderhoud.

Bron: www.6minutes.be

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments