Delta Spetters nieuw watersportprogramma voor basisscholen in Zeeland

Delta Spetters logoOp de Hiswa in Amsterdam presenteerde Multi-Utility bedrijf DELTA N.V. vandaag een nieuw watersportprogramma; DELTA Spetters. Het programma stelt kinderen van Zeeuwse basisscholen in staat gedurende een (school)dag - gratis - kennis te maken met verschillende watersporten. Zo krijgen ze op speelse wijze een introductie in het zeilen, surfen, kanoën en roeien. Nog dit schooljaar worden meerdere dagen georganiseerd met een finaledag tijdens de DELTAWEEK op 27 juni in de haven van Zierikzee. In het schooljaar 2009/2010 volgt een verdere uitbreiding van de DELTA Spetters.

Het project is ontwikkeld in samenwerking met meerdere partijen binnen de watersport in Zeeland. SportZeeland coördineert het programma en verschillende professionele partijen voeren het uit in samenwerking met de lokale watersportverenigingen. Op deze manier kunnen scholen in hun eigen buurt aan de watersportdagen meedoen. Daarnaast wordt aansluiting gezocht bij het bestaande aanbod van watersport.

Met dit initiatief wil DELTA jeugd stimuleren en enthousiasmeren voor de watersport. Naast DELTA Spetters is het bedrijf sinds dit jaar ook hoofdsponsor van de DELTAWEEK, een meerdaags zeilevenement. Met beide projecten hoopt DELTA een positieve stimulans te geven aan de watersport als belangrijke sector in Zeeland. Een ander is tot stand gekomen in overleg met diverse partijen die de promotie van Zeeland als watersportprovincie hoog in het vaandel hebben.

Persbericht

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments