Chronische zieken kunnen vanaf nu met GEO Medic met een gerust hart het water op

Geo MedicGeo MedicTijdens de HISWA Amsterdam Boatshow werd op donderdag 5 maart door het Watersportziekenhuis Antonius op feestelijke wijze Geo Medic onthuld. Geo Medic is een uniek alarmering- en lokaliseringsysteem voor water-sporters met een chronische ziekte, dat ingebouwd kan worden in boten. Hierdoor kunnen ook mensen met een zorgbehoefte zorgeloos recreëren op het water.

NoodknopNoodknopIn een gesimuleerde situatie werd met één druk op de noodknop een directe verbinding tot stand gebracht met de Spoedeisende Hulp van het Watersport-ziekenhuis Antonius. In een echte noodsituatie worden zonodig ook direct de 112-hulpdiensten ingeschakeld. Het GPS systeem laat de zorgdiensten exact zien waar de boot zich op dat moment bevindt en tevens wordt de ingebouwde spraakverbinding geactiveerd voor direct contact met patiënt of meevarenden.

“Een geruststellende gedachte”, vertelt Wouter van der Kam, algemeen directeur van het Watersportziekenhuis Antonius. “Veel mensen met een extra zorg-behoefte willen wel op vakantie maar durven het eigenlijk niet, stel dat er wat zou gebeuren.”

Het Watersportziekenhuis Antonius wil de veiligheid op en rond de Friese wateren verbeteren en chronische patiënten met extra zorgbehoefte de kans geven zorgeloos te recreëren en van watersport te genieten.

Als enige ziekenhuis in Nederland heeft het Antonius ziekenhuis de beschikking over een Ambulanceboot, een snelle rubberboot met een volstrekt gelijkwaardige uitrusting als een ambulance. Het Watersportziekenhuis geeft tevens medische instructie aan watersportverenigingen en zeilscholen en maakt zich sterk voor het plaatsen van AED’s (defibrillatoren) in de regio.

Met de introductie van Geo Medic wordt de communicatie tussen wal en water, oftewel watersporter en hulpdiensten, verbeterd en kan dus snellere zorg geboden worden.

Het Geo Medic alarmeringssysteem zal in het watersportseizoen 2009 in tien boten ingebouwd worden om eerst uitgebreid getest te worden. Vanaf 2010 zal Geo Medic dan voor een breed publiek beschikbaar zijn, voor zowel particulieren als jachtverhuurders.

Voor vragen over het Watersportziekenhuis Antonius kunt u contact opnemen met:
Simon Keijzer, +31 (0) 20 62 50 757 of mobiel +32 (0) 654 754 405, simon@miles.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments