Vernieuwd starthorloge voor zeilers zet Aquastar-traditie voort

Aquastar zeilhorlogeHet Zwitserse horlogemerk Aquastar zet met haar vernieuwde starthorloge voor zeilers een traditie voort. Het kwartshorloge in een tamelijk populaire prijsklasse oogt als de klassieke mechanische Aquastars, die zo’n veertig jaar geleden op de markt werden gebracht.

Het uurwerk bezit in de digitale versie nog steeds de unieke, wegtikkende tijdbolletjes tijdens de laatste vijf minuten voor de start.

De afteltijd in grote cijfers van acht millimeter is in te stellen van 15 tot 1 minuut. Het horloge laat zich zelfs met kleine zeilhandschoenen gemakkelijk instellen. Elke knop heeft één functie. Het is absoluut geen ‘pols-computer’, maar een elegant model, dat zich ook buiten de wedstrijdbaan laat dragen.

Aquastar behoorde in de jaren zestig van de vorige eeuw tot de eerste merken, die investeerden in speciale - toen nog mechanische - horloges voor zeilwedstrijden, en legde het ingenieuze systeem van over elkaar draaiende schijven voor de heldere visualisatie van de ‘minuten-bolletjes’ al in 1965 in een patent vast. In die tijd maakte het merk ook vernieuwende duikhorloges, waterdicht tot 500 meter. Deze zelfde mechanische klokjes werden ondermeer getest en gebruikt door het team van duikpionier Jacques Cousteau.

Aquastar boxAquastar boxDe laatste jaren heeft Aquastar zich vooral geconcentreerd op de markt van de duikhorloges en zogenaamde ‘chronografen’, uitgebreide precisie horloges.

Het nieuw gelanceerde Aquastar Match Race starthorloge wordt in Nederland voor 139,50 euro (excl verzendkosten) verkocht via de watersportsite Nauticlink. Het wordt met een marineblauwe, of met een oranjebruine leren band geleverd in een luxe gelakte houten box, ook bestemd om het in te bewaren.

Te koop via: www.nauticlink.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments