Arcona 340 een nieuwe Zweedse cruiser-racer

Arcona 340Na de succesvolle introductie van de Arcona 430 afgelopen jaar, die ook nog eens verkozen werd tot "European Boat of the Year 2009", komt ArconaYachts AB uit Gustavsberg, Zweden, rond de Hiswa te Water met een 34 voets zeiljacht, de Arcona 340.

Arcona voegt zo aan de succesvolle range van cruiser racers een 34 voeter toe.
Ook dit is weer een ontwerp van Stefan Qviberg wat garant staat voor een snel comfortabel zeiljacht dat ook met een kleine bemanning gevaren kan worden.

Van buiten een fraai gelijnd en modern zeiljacht en van binnen een klassiek interieur. Voorzien van een gegalvaniseerd stalen frame waar de krachten van kiel, mast en verstaging mee worden opgevangen maakt de Arcona 340 een sterk, licht maar comfortabel zeiljacht.
De Arcona 340 wordt gebouwd op een van de modernste werven van Estland volgens CE categorie A.
Romp en dek worden d.m.v. vacuüm infusion geconstrueerd met multi axiale glasvezel, vinylester en Divinicyl.
Alle schotten en hoofdschotten worden vast gelamineerd aan zowel romp als dek om een sterk en hecht geheel te krijgen.
Een stalen framewerk gecombineerd met ingelamineerde wrangen zorgen ervoor dat alle dynamische krachten van de kiel en tuigage worden overgebracht naar de romp.
De kiel is opgebouwd uit een antimoon uitgeharde loodbulb vast gebout aan een gietstalen kielschacht en afgewerkt met glasvezel om corrosie te voorkomen.

Elke Arcona zeiljacht gaat door een intensieve kwaliteitscontrole en wordt op alle punten getest.
Elke Arcona wordt in een daarvoor ontwikkeld testbassin met een sprinkler systeem getest op lekkages en garandeert dat elke Arcona klaar is om de elementen te trotseren.

Met deze Arcona 340 cruiser- racer heeft u het beste uit twee werelden. Het ene weekend met de familie lekker comfortabel zeilen en het volgende weekend win je er een zeilwedstrijd mee, want snel zijn de Arcona zeiljachten.
Dat is vooral te merken aan de behaalde wedstrijdresultaten in Zweden.
Gotland Runt 2006 en 2007 (dè wedstrijd in Zweden) in ORC 1 klasse. In 2006 waren bij de eerste vijf gefinishte zeiljachten vier Arcona’s waarvan nummer 1 een Arcona 400. In 2007 waren bij de eerste tien zeiljachten maar liefst zeven Arcona’s en wederom was nummer 1 een Arcona 400. En in 2008 werd een Arcona 400 overall winnaar van de Gotland Runt

Zoals het er nu naar uit ziet zal de Arcona 340 zijn wereldpremière beleven op de Hiswa te Water in IJmuiden 2009.

www.arconayachts.nl
www.arconayachts.se

Labels

Auteur

  • admin

Comments