Eddie Jordan terug achter het (dubbele) stuur

Eddie JordanEddie Jordan, voormalig teambaas van het Jordan F1 team, is sinds kort eigenaar van een 13,6 meter lange Elan 450, het snelste zeiljacht in de Elan range.
In eerste instantie was Jordan geïnteresseerd in het vlaggenschip van Elan, de Impression 514. Uiteindelijk heeft de snelle Ier toch gekozen voor de sportieve Elan 450.

30 Jaar niet gezeild
De overdracht vond plaats op 14 april jl. in marina Kastela in Split, Kroatië. Samen met zijn vrouw Maria heeft hij de sleutels in ontvangst genomen. Jordan: “Ik ben op vroege leeftijd ooit eens begonnen met wedstrijdzeilen in een Laser. Na 30 jaar niet gezeild te hebben ben ik vorig jaar weer actief gaan zeilen. Je gaat het racen toch missen. Ik ben nu klaar voor een aantal wedstrijden in Frankrijk en Sardinië”. De 450 zal niet alleen voor wedstrijden gebruikt gaan worden, maar zal ook dienst doen als familieboot.

Comfortabel zeilen en racen
Elan 450De Elan 450 is een echte Performance Cruiser. Sportief dankzij de dubbele roerbladen, het grote zeilplan en de intrekbare carbon boegspriet. Comfortabel en makkelijk dankzij een non-overlappend voorzeil en German Sheeting.

Zoals alle boten van Elan is ook de 450 ontworpen door Rob Humphreys, ook bekend van de KingFisher van Ellen McArthur en de VO70 van Team Russia. Zijn invloed is zeer herkenbaar terug te vinden in het unieke ontwerp van de 450 (zie foto).

One-shot
De romp wordt door middel van 3D VAIL (Vacuum Assisted Infusion Lamination) geproduceerd. Uitzonderlijk is dat de hoofdwrangen in “one-shot” worden meegenomen in het proces waardoor deze één geheel met de romp vormen. Dit resulteert in een stijf, maar licht geheel wat de zeileigenschappen zeker ten goede zal komen.

Meer informatie: www.elanyachts.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments