Luxe jachtwerf Jongert failliet

Jongert 4000 MJachtwerf Jongert uit Medemblik is door de rechtbank in Alkmaar failliet verklaard. Jachtwerf Jongert had een torenhoge schuldenlast en kreeg 2 weken eerder al een "uitstel van betaling" vonnis van de rechter, zodat gedurende een bepaalde tijd de schuldeisers niet betaald hoefden te worden.

Omdat het vonnis van uitstel van betaling zo snel werd omgezet in een faillissement wijst dit erop dat Jongert een doorstart gaat maken.

Bij jachtwerf Jongert zijn 140 werknemers actief, voor hen wordt het ontslag. Een sociaal plan zat er niet in, daarvoor zijn de schulden te hoog volgens bewindvoerder Cerutti. Hij wijdde de oorzaak van het eerdere vonnis aan de niet winstgevende opdrachten en de financiële crisis alom.

Jongert 49MY/sdVolgens Jeroen Koot, van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners , wijt het faillissement aan de banken. Volgens hem weigerden de banken een overbruggingskrediet te verlenen.

De laatste jaren maakte Jongert vooral zeiljachten en wilde ook terug een deel van de motorjachten markt. Voor de R&D van nieuwe motojachten was veel vers kapitaal nodig. Deze strategie heeft Jongert waarschijnlijk de das omgedaan.

Auteur

  • admin

Comments