Contest Yachts completeert range met Contest 57CS

Contest 57CSContest Yachts gaat een geheel nieuwe 57-voeter bouwen en voegt daarmee weer een nieuw zeiljacht toe aan haar huidige range van snelle, luxe performance cruisers.

Flush deck en strakke opbouw
In het jaar dat Contest Yachts 50 jaar bestaat komt de werf met een spectaculaire primeur. “Na de introductie van onze zeer succesvolle 62-voeter kregen we een concrete vraag uit de markt voor een soortgelijk schip, maar dan net een maatje kleiner. Al snel dienden zich meer potentiële klanten aan voor zo’n jacht. Voor ons en ontwerper Georg Nissen een heel mooie uitdaging om de aansprekende elementen van haar grotere zus door te vertalen in een 57-voeter”, vertelt directeur Arjen Conijn.

Het aangezicht van de Contest 57CS doet dankzij het flush deck met de lage geïntegreerde opbouw niet alleen modern maar zeker ook elegant aan. De kenmerkende raampartij, komt
ook in het ontwerp van de 57-voeter terug. Hierdoor dringt een zee aan daglicht de kajuit binnen, wat meteen voor een zeer aangename sfeer onderdeks zorgt. Bovendeks is de royale kuip voorzien van een dubbele stuurstand, met daartussenin een vrije doorgang richting de kuip en kajuit. Verder behoort een geïntegreerd zwemplateau tot de mogelijkheden.
Ook in dit concept zit verscholen dat, indien nodig, het schip probleemloos door één persoon gezeild kan worden.

Performance
“Naast kwaliteit, comfort en design hechten onze klanten steeds meer waarde aan performance”, vertelt Arjen Conijn. “Ons uitgangspunt is dat onze schepen zowel in licht als in zwaar weer goed moeten presteren. Zonder ook maar enige afbreuk te doen aan de kwaliteit van het schip hebben we een relatief licht schip weten te bouwen om tot optimale zeileigenschappen te kunnen komen. Onze andere schepen hebben zich op dat punt al ruimschoots bewezen en alle positieve bevindingen voeren wij vanzelfsprekend door in het ontwerp van de Contest 57CS. We kunnen dan ook veel van de prestaties van dit schip gaan verwachten.”

De Contest 57CS wordt volgens de vacuüminjectiemethode gebouwd. Dit zorgt voor een lichter en sterker schip in vergelijking met de traditionele hand lay-up methode. Het schip is verder voorzien van een modern tuigplan waarbij een gennaker of een code zero eenvoudig op een wegneembaar boegsprietje kan worden gevaren.

Semi-custom built
Zoals het semi-custom built jachten betaamt, kunnen klanten voor de Contest 57CS kiezen uit verschillende interieuropties. Deze zijn qua indeling en materialen geïnspireerd op de nieuwe lijn die de werf enkele jaren geleden in samenwerking met interieurontwerpster Birgit Schnaase door is gaan voeren. Dat komt neer op veel licht, veel ruimte en veel comfort in de kajuit en de overige vertrekken. Het hoge afwerkingsniveau blijft uiteraard gewaarborgd doordat Contest Yachts haar jachten nog steeds volledig in eigen beheer bouwt en zodoende een continue kwaliteitscontrole uit kan oefenen.

Het is duidelijk dat Contest Yachts, óók met haar nieuwste ontwerp, verdere inkleuring wil geven aan haar credo: Life.Style.Sailing.

Labels

Auteur

  • admin

Comments