Veilige zee voor badgasten

Veilige zee voor badgastenZorg om opblaas-orca werd meisje fataal.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) adviseert badgasten zich op het strand te laten informeren over de lokale omstandigheden van het water. Zwemmers moeten met dit weer extra voorzichtig zijn. De wind veroorzaakt lokaal een gevaarlijke stroming die zwemmers in de problemen kan brengen.

Door de vakantie en het aanhoudende mooie weer trekken veel mensen naar het strand. Zwemmers vallen makkelijk ten prooi aan de wind en stroming en drijven ongewild ver de zee in. Dat werd gisteren al duidelijk tijdens de tevergeefse reddingactie in Zeeland. Reddingstation Neeltje Jans voer uit voor een Duits meisje van 15 dat in de problemen was gekomen toen ze achter haar opblaasorca aanzwom. Door de harde wind dreef ze steeds verder van de kust af en kwam ze in de problemen. Ze werd samen met haar vader en broertje uit het water gehaald door omstanders, maar reanimatie door de redders mocht niet meer baten. Haar vader heeft geprobeerd het meisje te redden, maar werd zelf met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Het andere kind werd veilig aan wal gebracht, maar was in shock.

Veiligheid

Alleen bij enkele drukbezochte plassen en langs de Noordzeekust wordt in het hoogseizoen toezicht gehouden op de zwemmers. Laat u door de lokale reddingsbrigade of aanwezige politie informeren over de omstandigheden ter plaatse. Die kunnen sterk variëren. Niet ervaren zwemmers wordt geadviseerd terughoudend te zijn met het zwemmen in zee. Denk aan de kust altijd aan uw eigen veiligheid.

Labels

Auteur

  • admin

Comments