Harken lanceert vernieuwende Radiaal lier

Harken lanceert vernieuwende Radiaal lierNa twintig jaar van bescheiden ontwikkeling in lieren voor zeiljachten wereldwijd, lanceert Harken nu de vernieuwende Radiaal lier. Het moderne ontwerp voldoet aan de wensen van zeilers anno 2009. Door de mix van geavanceerde productietechnieken, nieuwe materialen en de creativiteit van de Harken ontwerpers, kon het bedrijf de volgende stap zetten in de productontwikkeling. Het resultaat is een lier met aansprekende kenmerken, zoals een kleinere en lichtere vorm, grotere duurzaamheid, onderhoudsvriendelijk, makkelijk in gebruik en veilig.

Met de introductie van de Radiaal lier onderstreept Harken haar doel om zeilers te blijven voorzien van innoverende oplossingen, die hun vaarplezier vergemakkelijken. Daaraan dragen de volgende details toe:

  • gewichtsreductie van 25 tot 50 %;
  • kleinere lieren die hogere belastingen aankunnen;
  • 3D gevormd gripprofiel zorgt voor maximale grip en minder slijtage op de lijn;
  • gemakkelijker te onderhouden;
  • onderhoudsvrije rollagers;
  • rollagers komen niet mee omhoog met de trommel tijdens onderhoud;
  • door één persoon te installeren;
  • gemakkelijk om te bouwen naar een elektrische uitvoering;
  • veiliger omdat de bovenkant van de lier niet meedraait.

Uniek 3D gevormd gripprofiel

Het oppervlak van de trommel, dus waar de lijn omheen wordt geslagen, heeft voor elke maat lier en elk gebruikt materiaal een specifiek daarvoor ontwikkeld 3d profiel. Dat wordt vervolgens diagonaal over de trommel aangebracht. Dit profiel zorgt voor maximale grip en vermindert slijtage van het touwwerk. Bij het uitvieren van de lijn hebben andere lieren de neiging om de slagen van de lijn om de liertrommel omhoog te duwen. Door het radiale profiel op de drum werkt de Harken Radiaal liertrommel als een schroef bij het uitvieren en wordt de lijn naar beneden geleid. Daar waar je de meeste controle hebt op de spanning van de lijn.

Harken blijft innoveren. In het najaar presenteert het bedrijf nieuwe ontwikkelingen op gebied van lieren.

Surf voor meer informatie naar www.on-deck.nl.

Auteur

  • admin

Comments