Stadtship 56 ‘Merrimac’ op In-Water Hanseboot

Stadtship 56Heeft u de Stadtship 56 ‘Merrimac’ gemist tijdens de Hiswa te Water? Kom dan naar de In-Water Hanseboot in Hamburg van 30 oktober tot en met 7 november. Naast de stands in de beurshallen is er ook een ‘nat’ gedeelte. En daar is K&M Yachtbuilders met de Stadtship 56 ‘Merrimac’ te vinden.

Sandothafen
In de Sandtorhafen, nabij de Elbe, ligt de Stadtship 56 ‘Merrimac’ prominent aan de kade. Door haar ongeschilderde aluminium romp, stoere uiterlijk en lengte (ruim 17 meter!) valt ze zeker op tussen de andere zeil- en motorjachten. Elke dag van 10:00 tot 18:00 uur is het schip vrij te bezichtigen voor geïinteresseerden in aluminium custom-built zeiljachten.

Merrimac

De ‘Merrimac’ is een goed voorbeeld van hoe een klant zijn eigen wensen en ideeën kan laten terugkomen in zijn eigen jacht. Ze heeft bijvoorbeeld een helmstok, wat veel mensen verbaasd. Deze, en andere eigenaren, zijn er echter super content mee en willen niet meer anders. Ook het interieur is geheel naar de smaak van de eigenaren gestyled en ontworpen. De lay out is praktisch voor een gezin met kinderen, maar ook voor een lange oversteek is het comfortabel voor iedereen aan boord. Dankzij de lift kiel (tot 0,80cm) en dubbele roeren kan het schip volledig rechtstandig droogvallen op haar romp.

Stadtship 56 pilothouseStadtship 56 pilothouseWat dit schip echt bijzonder maakt is de manier waarop de eigenaren hebben gekeken naar de stroomvoorziening en elektronische snufjes. Er is geen generator aan boord, de stroom wordt opgewekt via 6 grote zonnecellen welke op een rek op het achterdek gemonteerd zijn. De stroomverbruikers aan boord, zoals de wasmachine, vaatwasser, navigatie apparatuur en het TV scherm, zijn gekozen op hun lage stroomverbruik.

iPad
De eigenaren hebben een achtergrond in software en automatisering en wilden daarom ook graag nieuwe snufjes aan boord hebben. Zo kan er vanuit huis bijvoorbeeld gekeken worden hoeveel diesel er nog in de tanks zit, wat de gemiddelde temperatuur in de salon is, en kan de vloerverwarming vast aangezet worden. Ook het anti-diefstal alarm en de systeem alarmen zijn actief via dit systeem. Alles gebeurt via een internet browser welke op de computer, iPad of Smartphone bekeken wordt.

Specificaties Stadtship 56 ‘Merrimac’

Werf : K&M Yachtbuilders, Makkum
Ontwerper : Van de Stadt Design
Afmetingen : 17,10 x 5,05 x 0,80-3,15
Gewicht : ca. 24 ton
Zeiloppervlak : grootzeil 105 m2 / Hi aspect fok 63m2
Motorisering : Yanmar 4JH4 110 hp
Bouwmateriaal : aluminium
Type kiel : liftkiel
Tuigage : sloop
Waterballast : 2500 kg
Mast : Carbon
Park Avenue giek : Custom gemaakt van aluminium door K&M
Accommodatie : 2x dubbelbed, 1x stapelbed, 2x natte cel.
Overig : Hoyt-boom, ongeschilderde romp, extra hoge zeereling, zonnecellen, helmstok, dubbele roeren, teak in de kuip, vloerverwarming, design interieur, lounge hoek, LED verlichting, aluminium geanodiseerde salontafel, cardanische banken in het pilot house, technische ruimte.

Labels

Auteur

  • admin

Comments