Winner 10.20 - van betaalbare dagzeiler tot luxe

Winner 10.20 - van betaalbare dagzeiler tot luxeWinner Yachts introduceert in het najaar van 2010 de Winner 10.20 in diverse uitvoeringen. Dat betekent een combinatie van de welbekende Winner-kwaliteit met meer keuzevrijheid in uitrusting en interieur.

“We gaan met onze tijd mee, dus wilden we een jacht ontwerpen dat voor een breder publiek geschikt is” aldus Remco Sol, eigenaar van Winner Yachts. De winner 10.20 is beschikbaar als sportieve dagzeiler met scherpe instapprijs, comfortabele gezinsboot en luxe performance cruiser. Zo zijn bijvoorbeeld de opbergkasten in de salon en een afgesloten achterhut optioneel.

Standaardaanpassingen

Het nieuwste model beschikt over een aantal standaardaanpassingen ten opzichte van de Winner 10.10. Zo is de mast 70 centimeter langer wat resulteert in 4 vierkante meter meer zeiloppervlak. De wantputtingen van de verstaging zijn direct op de romp gemonteerd in plaats van op het dek. Dat schept meer loopruimte in het gangboord en ruimte in de kajuit. De stuurman krijgt meer zitcomfort onder helling door de verlaagde kuiprand.

Klantgericht

Sinds de oprichting van Winner Yachts in 1986 bouwt het bedrijf sportieve en comfortabele jachten van hoge kwaliteit. Dat gebeurt op de eigen werf in Enkhuizen waarbij klanten het gehele bouwproces zelf kunnen volgen. Alle modellen worden door Van de Stadt Design ontworpen. Oud bondscoach van de paralympische zeilploeg Remco Sol nam het roer van Winner Yachts in 2005 over. Met nieuwe ontwikkelingen weet hij de vaart erin te houden. Hij luistert naar de markt en besteedt dezelfde aandacht aan de hoogwaardige afwerking bij elk Winner jacht dat de werf verlaat. Zo wordt het interieur volledig met de hand gemaakt en ook hierin zijn weer meerdere uitvoeringen leverbaar. Sol: “Wij bouwen modulair. Bij ons kun je kiezen tussen bijvoorbeeld een open of gesloten achterkajuit. Dat doet niemand in deze lengtecategorie, maar wij vinden die keuzevrijheid belangrijk.”

De eerste Winner 10.20 zal in november te water worden gelaten en de boot is te bezichtigen tijdens Boot Düsseldorf in januari 2011.

Hoofdafmetingen Winner 10.20

Lengte over alles: 10.14 m
Lengte waterlijn: 8.70 m
Breedte: 3.25 m
Diepgang standaard: 1.80 m
Diepgang optioneel (ondiep): 1.40 m
Diepgang optioneel (performance): 1.95 m
Waterverplaatsing: 4.300 kg
Grootzeil: 34 m2
HA fok: 26 m2
Gennaker: 68 m2
Spinnaker: 85 m2
I maat: 13.20 m
P maat: 13.00 m
J maat: 3.70 m
E maat: 4.40 m

www.winneryachts.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments