J/Boats introduceert J/108 met ophaalbare kiel

J/Boats introduceert J/108 met ophaalbare kielDe J/108 is een 35 voets performance cruiser met een ophaalbare kiel. Hierdoor wordt het mogelijk om in ieder vaargebied te zeilen. Het principe is hetzelfde als bij de kleinere daysailer de J/95 die in Amerika een groot succes is.

De J/108 heeft dubbele roeren en een stuurwiel, hetgeen de boot een grote stabiliteit en wendbaarheid moet geven om de J/108 ook met een ingetrokken zwaard super te laten zeilen.

De J/108 is gebaseerd op dezelfde romp en interieur als de succesvolle J/109, wat ook dit nieuwe ontwerp de mogelijkheid geeft tot genieten van het zeilen in combinatie met het gekende comfort onderdeks. Iets wat zeker op de Europese markt zal aanslaan.

Er zijn natuurlijk ook verschillen. De tuigage is anders en de J/108 heeft een vaste boegspriet en een ander grootschootsysteem. Al deze eigenschappen maken de J/108 tot een zeilboot voor iedereen die snel wil cruisen (op ondiep water!) maar ook nog wel wil racen of even een tochtje wil maken zonder altijd een hele bemanning nodig te hebben.

Kortom: J/108 is het ultieme cruising Yacht van J/Boats voor mensen die niet beperkt willen worden in diepgang en graag gemakkelijk solo of dubblehanded willen varen!

www.jboats.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments