Contest 45CS - wereldprimeur op Boot Dusseldorf

Contest 45CS - wereldprimeur op Boot DusseldorfContest Yachts presenteert de nieuwe Contest 45CS als wereldprimeur op Boot Düsseldorf. In navolging van de succesvolle ontwerpen van de 50CS, 57CS en 62CS, heeft de nieuwe 45-voeter een modern flush deck met geïntegreerde raampartij. Met deze derde wereldprimeur in een jaar tijd toont de Medemblikse werf aan dat er volop belangstelling is voor de nieuwe range Contest jachten.

Ruim en licht interieur
In vergelijking met andere jachten in haar klasse is de royale binnenruimte met in de salon een stahoogte van 2 meter opvallend. Het vrije uitzicht rondom vanuit de kajuit is eveneens een groot pluspunt.
Bij de Contest 45CS heeft de klant de keuze uit verschillende interieurindelingen en een 2 of 3 hutten variant. Zoals kenmerkend voor alle jachten van Contest is het niveau van afwerking subliem te noemen. Hoewel er volop ruimte is voor een uitgebreide bemanning aan boord is het zeiljacht dusdanig ontworpen dat ze eenvoudig door één persoon te zeilen is.

Kwaliteitsgaranties
De Contest 45CS wordt geheel in eigen beheer op de werf in Medemblik gebouwd. Dit heeft als groot voordeel dat er continu kwaliteitscontroles plaatsvinden tijdens het hele bouwproces. De romp is in sandwichconstructie gebouwd volgens de gepatenteerde vacuüminjectiemethode, hetgeen een zeer sterk en lichter schip oplevert. Daarnaast voldoet Contest Yachts als grootste Nederlandse semi custom-built bouwer als een van de weinige aan de strenge kwaliteitseisen van het internationale Lloyd’s Register.

Zeewaardigheid voorop
“Qua design zijn we de laatste jaren natuurlijk zichtbaar met de tijd meegegaan, maar daarbij zullen we nooit voorbijgaan aan de zeewaardigheid en prestaties van het schip,” aldus directeur Arjen Conijn. “De moderne ontwerpen van onze grotere jachten hebben duidelijk een snaar geraakt bij onze klanten, die inmiddels ook hebben kunnen ervaren dat de zeileigenschappen uitstekend zijn. Alle reden dus voor ons om in lijn met deze nieuwe ontwerpen, in te spelen op de vraag uit de markt voor een nieuwe Contest 45CS. De op Boot Düsseldorf gepresenteerde primeur is trouwens op verzoek van haar eigenaar voorzien van een teakvervangend Esthec dek.”

Boot Düsseldorf: Hal 16/C54
Contest Yachts is op Boot Düsseldorf te vinden in hal 16/C54. Naast de Contest 45CS presenteert de werf hier ook de Contest 50CS.
De bootshow vindt plaats van 22 tot en met 30 januari 2011.

Technische gegevens:
Length over all: 13.70 m 44'9"
Length waterline: 11.64 m 38'19''
Maximum beam: 4.10 m 13'3"
Displacement: 13,500 kg 29,760 lbs
Draft bulb keel: 1.95 m 6'40''
Ballast bulb keel: 5,100 kg 11,244 lbs
Mast height above waterline: 21.08 m 68'9"
Mainsail: 54 m2 581 ft2
Genoa: 49 m2 527 ft2
Fuel tank: 320 ltr. 76 imp. gal.
Water tank: 470 ltr. 104 imp. gal.
Engine, Yanmar: 55,3 kW 75 hp

De verkoopprijs van de Contest 45CS start op €514.000,- ex VAT

Auteur

  • admin

Comments