K&M Yachtbuilders presenteert Axonite 69 tijdens Open Dag

Axonite 69Tijdens de jaarlijkse Open Dag op zaterdag 17 april presenteert K&M Yachtbuilders haar nieuwe paradepaardje; de Axonite 69. Een modern schip naar ontwerp van Guido de Groot en Kees van de Stadt. De Axonite gaat pas vlak voor de Open Dag te water, net als een Stadtship 54. Deze twee splinternieuwe zeiljachten zijn samen met een tiental andere jachten te bezichtigen tijdens de Open Dag.

Als de Axonite 69 en de Stadtship 54 straks de werf verlaten is er nog genoeg werk aan de winkel. Een Stadtship 56, een Bestevaer 55ST en een 49ST zijn in aanbouw en tijdens de Open Dag binnen te bezichtigen.

Interessante verhalen

De lezingen tijdens de Open Dag worden altijd zeer gewaardeerd, dus is K&M weer op zoek gegaan naar interessante verhalen. De titel van de eerste lezing (12 uur) is “Dit is geen lef, dit is leven”. Yvonne Kuijpers, van OceanPeople, neemt u mee in het leven van een oceaanzeilster: schipper, routeerder, moeder en zakenvrouw. Zij illustreert haar verhaal met prachtig beeldmateriaal. Om 14 uur kunt u luisteren naar Gerard Dijkstra (Dijkstra & Partners). Onderwerp van zijn lezing is “Innovaties in de jachtbouw” en hij sluit af met mooie beelden van zijn tocht aan boord van de “Bestevaer II” naar Groenland.

Jildou, medewerker Communicatie & PR: “Dit jaar hebben we voor catering gezorgd, zodat bezoekers ook op de werf kunnen lunchen. En we hebben een aantal ondernemers uit Makkum uitgenodigd om hun mooie producten te tonen: Makkumer aardewerk en scheepsservies, ‘kleding van de kust’ en nautische kunst. Een aantal van onze leveranciers zullen hun artikelen en producten ten toon te stellen. We hebben dus een breed aanbod zodat er voor iedereen iets interessants te zien is. Onze medewerkers staan de hele dag klaar om mensen te helpen en te woord te staan.” Bezoekers zijn welkom van 10 tot 16 uur.

Het volledige programma is te lezen op www.kmy.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments