De Aelicia 77 - het decor van ‘Briefgeheim’

Aelicia 77In juni starten bij Jachtbouw Vels & Partners in Medemblik de opnames voor de film ‘Briefgeheim’ naar het gelijknamige populaire kinderboek van Jan Terlouw.

‘Briefgeheim’ gaat over de 11-jarige Eva die van huis wegloopt omdat haar ouders altijd ruzie maken. In haar schuilplaats ontdekt ze dat er een plan voor een moord wordt beraamd. Samen met de buurtkinderen brengt ze het complot aan het licht.

Daan Schuurmans gaat de rol van Eva’s vader spelen. Op de werf wordt momenteel gewerkt aan de bouw van de Aelicia, een composiet 77ft (23.5m) zeiljacht en omdat Eva’s vader jachtbouwer is, vormt de werf en het in aanbouw zijnde zeiljacht het decor voor een gedeelte uit de film.

‘Briefgeheim’ wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de VPRO en wordt financieel gesteund door het CoBo-fonds. A-Film Entertainment brengt de film in het najaar van
2010 in de bisocoop.

Auteur

  • admin

Comments