LinQ Boats organiseert demo-dagen voor haar radicale canting keel boot CQ-6

LinQ Boats CQ-6Sportboot zeilen neemt een enorme sprong door de toepassing van een canting keel. De LinQ Boats CQ-6 is de meest geavanceerde sportboot momenteel verkrijgbaar op de markt.

De canting kiel vergroot de stabiliteit dramatisch waardoor het zeildragend vermogen vergroot wordt en ongekende snelheden mogelijk zijn. Deze kiel wordt aangedreven door een elektrisch-hydraulisch systeem waardoor met een druk op de knop de kiel in positie versteld wordt. In acht seconden zwenkt de kiel van de ene naar de andere zijde en deze is voor transport ophaalbaar.
Voorzien van twee roeren, een groot zeilplan en het gebruik van moderne materialen als carbon is de CQ-6 een ware ‘pocket-rocket’. “Een ware Volvo Ocean Race beleving”, noemt Gerd-Jan Poortman het. Gerd-Jan maakte deel uit van de ABN-2 en Team Delta Lloyd en weet na twee rond de wereld races op extreme racers waar hij over praat.
“We planeren in ongebruikelijk lage windsnelheden zonder de noodzaak buiten de boot te hangen. Dit veroorzaakt nog wel eens wat opschudding bij grotere schepen waar tegen we racen! Als je kijkt naar de zeileigenschappen en de onderhoudskosten dan bieden we een ongekende prijs-kwaliteitverhouding en dat is exact wat we voor ogen hebben”, licht de oprichter en eigenaar van LinQ Boats Jurian Rademaker toe.

In Juli 2010 is de lijn producten uitgebreid met een ‘sport’ en een ‘trainer’ versie, beiden uitgerust met een vaste kiel en gereduceerd zeilplan. Deze versies kunnen eenvoudig geüpgrade worden tot ware wedstrijdboot. De prijs start bij €26.900.

LinQ Boats werkt aan het opzetten van een international dealernetwerk en heeft naast Nederland verkooppunten in Zwitserland, Duitsland en België.

De boot kan worden bekeken op de Europese bootshow en tijdens demonstratie dagen. Het aanmelden voor een demonstratie kan op de website. De eerst volgende data zijn 2+3 juli en 9+10 juli aanstaande op de Rhederlaag bij Giesbeek.

www.linqboats.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments