Jachtwerf Oost toont nieuwe Oostvaarder 1200 AK kotterjacht

Oostvaarder 1200 AK MotorsailerNadat Jachtwerf Oost onlangs de “Oostvaarder 1200 Kotterjacht” introduceerde, volgt nu de nieuwe “Oostvaarder 1200 AK”. Deze nieuwe Oostvaarder is wederom in samenwerking met Jan Visser Yacht Design uit Sneek vanaf de kielbalk opnieuw ontwikkeld, maar heeft de uitstraling van de authentieke Oostvaarder behouden.

Zoals alle Oostvaarders wordt de 1200 AK vanaf de standaarduitvoering bijzonder compleet geleverd met onder andere een Mastervolt installatie, Empirbus, Raymarine navigatie pakket, boegschroef, verwarming, boiler, steunmast, dubbele stuurstand. Bovendien kan het interieur worden afgestemd naar wens van de eigenaar. In de basisuitvoering wordt het schip geleverd met een Yanmar dieselmotor.

Jachtwerf Oost in Akkrum is al sinds 1968 bekend als bouwer van de markante Oostvaarder Kotterjachten: stoere, robuuste, stabiele en zeewaardige jachten die over uitstekende vaareigenschappen beschikken. Met een diepgang van slechts 1,05 m is het schip ook zeer geschikt voor het varen op het binnenwater. Het unieke aan deze schepen zijn de ronde vormen en daarmee de karakteristieke uitstraling.

Technische gegevens Oostvaarder 1200 AK:

Boottype: Kotterjacht
Bouwer: Jachtwerf Oost
Ontwerper: Jan Visser Yacht Design
CE Categorie: B
Lengte gehele schip: 12,20 m
Lengte waterlijn: 10,40 m
Breedte over alles : 4,24 m
Breedte op spant: 3,99 meter
Diepgang: 1,05 meter
Kruiphoogte: 2,60 meter
Breedte gangboorden: 45 cm
Zeiloppervlak: 6 m2
Aantal slaapplaatsen: 4-6
Type kiel: Langskiel
Brandstoftank: 700 liter
Watertank: 380 liter
Vuilwatertank: 200 liter
Waterverplaatsing: 13,85 ton
Ballast: 1000 kg
Romp: 5 mm staal
Opbouw en dekken: 4 mm
Onderkant scheg: 10 mm
Fundatie motor: 20 mm
Spanten: 50 x 8 mm
Dekspanten: 50 x 8 mm
Vloerleggers (hoekprofiel): 50 x 50 x 5 mm

www.jachtwerfoost.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments