Roy Heiner Academy: leren volgens topsport principes

Roy Heiner AcademyEen unieke onderwijsinstelling opent zijn deuren: de Roy Heiner Academy. De Roy Heiner Academy is een samenwerkingsverband van ROC Flevoland en ROC van Amsterdam, Windesheim Flevoland en Team Heiner. Bij de Roy Heiner Academy leren studenten op basis van het topsport principe. 5 juli was de aftrap van de Academy in het Paviljoen Lucht te Lelystad. In september 2011 wordt de eerste lichting studenten verwelkomd.

Roy Heiner
De Roy Heiner Academy is vernoemd naar Roy Heiner, wedstrijdzeiler in hart en nieren. Hij nam deel aan vier achtereenvolgende Olympische Spelen, won in 1996 een bronzen medaille, schipperde op meerdere boten in oceaanraces rond de wereld en verwierf naam in diverse prestigieuze zeilprojecten als bijvoorbeeld de America's Cup. Vanuit zijn passie om kennis te delen met anderen, richtte hij in 1996 zijn eigen zeilbedrijf op: Team Heiner.

Topsportmethode
Kennis en ervaring op het gebied van topsport, zijn in de Roy Heiner Academy op een krachtige manier gebundeld met de kennis en ervaring van gerenommeerde onderwijsorganisaties. Leren vindt plaats volgens de topsportmethode. De beste faciliteiten, de beste specialisten en de beste begeleiding. Binnen de topsport is alles erop gericht om prestaties te leveren en winnaars te kweken. Waarom zou dit voor studenten niet gelden? Topsport gaat hand in hand met doelen stellen, focussen, incasseren, doorzetten en vooral willen winnen. Allemaal kwaliteiten die je in het bedrijfsleven ook nodig hebt om succesvol te zijn. Studenten worden intensief begeleid en beschikken over de beste trainings- en studiefaciliteiten op het water en aan de wal. Alle docenten zijn specialisten met een schat aan ervaring en kennis. Zo wordt het beste uit de studenten gehaald en worden ze voorbereid op de toekomst.

MBO- en HBO-opleidingen
De Roy Heiner Academy richt zich niet op (top)zeilers of (top)sporters. Iedereen met de juiste vooropleiding en een uitstekende motivatie kan zich aanmelden voor een studie aan de Roy Heiner Academy. Het onderwijsaanbod bestaat uit drie niveau 4 MBO-opleidingen (Manager Handel, Middenkader Watersportindustrie, Middenkader Engineering) en twee HBO-opleidingen (Werktuigbouwkunde en Management, Economie en Recht). Reguliere studies maar wel met een focus op de zeilwereld en leren presteren. Daarbij vormt zeilen een integraal onderdeel van het lesprogramma.

Eigen haven en vloot
Zowel de Provincie Flevoland als de gemeente Lelystad hebben deze onderwijsinstelling mede mogelijk gemaakt. Als locatie is gekozen voor Lelystad. Daar is de mogelijkheid om aan de Bataviahaven een schoolgebouw neer te zetten met appartementen voor studenten. Zo wordt een eigen campus gecreëerd. Daarbij beschikt de Roy Heiner Academy over een eigen haven en vloot.

Auteur

  • admin

Comments