Harken heeft wereldprimeur met elektrische rewind lier

Harken heeft wereldprimeur met elektrische rewind lierHarken heeft de wereldprimeur met de elektrische Harken RewindT Radial® lier, die de schoot zowel inhaalt als viert. Daarmee is Harken de eerste fabrikant die erin slaagt om een dubbel werkende schootlier te ontwikkelen, waarbij de lijn niet uit de zelf tailer gehaald hoeft te worden. Ideaal voor toerzeilers. De Harken RewindT Radial® lier is te zien tijdens de Hiswa te Water 2010. De advies verkoopprijs inclusief btw bedraagt 6.595 euro.

De werking van de nieuwste aanwinst van Harken is gelijk aan die van een gewone elektrische lier met twee snelheden. De schoot elektrisch aanhalen was al langer mogelijk, maar bij het vieren waren nog wel extra handen nodig. Dat behoort nu tot de verleden tijd, dankzij de 'rewind' functie. Na inschakeling daarvan is een druk op de knop voldoende om te kunnen vieren. Zo kan de schipper vanachter het stuurwiel op afstand de groot- en fokkeschoot bedienen. De overige opvarenden kunnen dan rustig blijven zitten.

De Harken RewindT Radial® lier is geschikt voor jachten van 35 tot 48 voet (10,6 tot 14,6 meter). Vandaag begint in IJmuiden de Hiswa te Water. Daar kunnen bezoekers de nieuwe lier aan boord van een Jeanneau Sun Odyssey 409 bezichtigen.

Over On Deck

Deze Nederlandse watersportgroothandel in Weteringbrug levert sterk touwwerk, doordacht jachtbeslag van Harken en technische zeilkleding van Imhoff. Daarnaast distribueert On Deck grote en innovatieve topmerken als: Blue Performance, Le Chameau laarzen, Tylaska, Baltic zwemvesten en McLube droge smeermiddelen. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde zeilers en houden met hun praktijkervaring het assortiment actueel. Trends en noviteiten in de zeilsport zijn zo niet te missen.

www.on-deck.nl

Auteur

  • admin

Comments