On Deck wordt leverancier van Tye-Tec Loop Products

Tye-Tec Loop ProductsDe Nederlandse watersportgroothandel On Deck wordt per direct leverancier van Tye-Tec Loop Products. Deze Duitse fabrikant produceert handige trimattributen voor race- en toerjachten. Daarbij geldt de sterke en lichte Dyneema lijn als uitgangspunt. Het assortiment bevat ondermeer snatchblokken, sluitingen en aluminium geleideringen.

Het Loop(snatch-)Block is een blok dat wordt vastgemaakt met een Dyneemalijn. Bij een snatchblok kan één van de wangen van het blok open, waardoor de lijn er gemakkelijk ingelegd kan worden. Dit kan goed van pas komen in het geval van tijdelijke barberhaulers (een lijn tussen het dek of de voetrail en een fokke- of spischoot).

Er zijn drie varianten leverbaar. De Code Blue is gemaakt met Dyneema (SK75) en heeft een glijlager. De Code Grey is uitgerust met gecombineerd glij- en kogellager. Bij lage belasting draait de schijf om het kogellager en onder hoge belasting schakelt het blok vanzelf over naar een glijlager. Zo ontstaat er bij weinig belasting een soepel lopende schijf en onder veel belasting zorgt het glijlager voor een hoge belastbaarheid. Tenslotte is Code Red de topper. Zowel het gebruikte Dyneema (SK90) als het rvs (HR 17-4 RVS) zijn zeer sterk.

Loop Shackle

De Loop Shackle van Tye-Tec is vergelijkbaar met een harpsluiting, maar dan vervaardigd van Dyneema. Het voordeel is het lagere gewicht en de hoge breeksterkte in verhouding tot de grootte. Tevens richt een Loop shackle geen schade aan als het ergens tegenaan slaat.

De Loop Connector van Tye-Tec is een geavanceerdere versie van de Loop Shackle. Het grote verschil is dat een lijn direct aan een ronde aluminium kous vast gesplitst kan worden. Hierdoor ontstaat eigenlijk een lichtgewicht snelsluiting aan de schoot of het val.

Aluminium ringen

Inhaulers kunnen als hulpmiddel dienen bij het meer naar binnen trimmen van de schoothoek (waar de schoot aan wordt bevestigd) van het voorzeil. Voor een optimale geleiding van de inhaulers, levert Tye-Tec speciale aluminium ringen, waar een Dyneemalijn aanvast te splitsen is.

Tye-Tec Loop Products breidt binnenkort zijn assortiment verder uit. In Nederland zijn de producten vanaf nu leverbaar door On Deck.

Auteur

  • admin

Comments