Ruim zestig primeurs tijdens bomvolle Boot Holland

Bomvolle Boot Holland - ruim zestig primeursDe standruimte van de 21-ste Boot Holland die op 11 februari is van start gegaan, is tot de laatste meter verhuurd. Te zien is een grote diversiteit op watersportgebied. Van opblaasbare bijboot tot een mini-megajacht met alle denkbare luxe. Belangrijkste nieuws is dat er dit jaar ruim zestig primeurs zijn en dat veertig bedrijven voor het eerst op Boot Holland staan. Daarnaast is het Elektrisch Varen Paviljoen twee keer zo groot als vorig jaar en is er een Waddenpaviljoen voor zeiljachten die droog kunnen vallen. Voor het eerst dit jaar verschijnt er dagelijks een nieuwsbrief, in gedrukte en digitale vorm.

Het is duidelijk dat Boot Holland een steeds belangrijker plaats inneemt, want de eerste Nederlandse watersporttentoonstelling van het jaar in ons land was al vroeg volgeboekt. Projectleider Pieter Fokkema is dan ook een tevreden mens. “Begin januari al, hadden we nog maar een paar vierkante meters over. Dit geeft de importantie van Boot Holland aan. Standhouders willen duidelijk niet tot het laatste moment wachten met de kans dat er geen plaats meer is.” Dat ondernemers in de watersport massaal kiezen voor Boot Holland blijkt ook uit het feit dat er dit jaar ruim zestig noviteiten te zien zijn. Ongekend voor een beurs.

Fokkema: “De grootste groep is natuurlijk de motorboten. Er staan er vijftig, in staal, polyester, hout en van aluminium. Het aanbod aluminium boten is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Blij zijn we ook met het Elektrisch Varen Paviljoen dat dit jaar twee keer zo groot is als vorig jaar. Het Waddenpaviljoen wordt iets bijzonders. Dit wordt aangekleed met steigers, meerpalen, speciale verlichting en een heuse vuurtoren. Op de grond komt zand. Er is plaats voor ongeveer 15 boten met een midzwaard. “

Activiteiten
Naast boten en spullen kijken zijn er op Boot Holland verschillende activiteiten. Zo zal Harald Paul dagelijks twee presentaties geven over zijn trans-Atlantische reis vanuit Drachten, samen met zijn vrouw Silvia, met een twaalf meter motorboot met als eindbestemming Canada. Geen gemakkelijke tocht met extreme weersomstandigheden en een overwintering van zes maanden waarbij het echtpaar vastgevroren zat in het ijs.

Verder staat er om de jeugd kennis te laten maken met het zeilen, een boot op het droge en zorgt een turbine voor wind. De nieuwsbrief die dagelijks wordt gemaakt wordt bij de ingang uitgereikt.

Boot Holland is nog open tot en met 16 februari 2011.

Toegangsprijzen aan de kassa:
Volwassenen € 14,50.
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

www.boot-holland.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments