Doyle Sailmakers vestigt zich in Nederland

Doyle SailmakersZeilmaker Daniell Diekema brengt Doyle Sailmakers naar Nederland. Sinds november 2010 heeft Doyle Sailmakers Nederland een vestiging in Lemmer. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf telt daarmee wereldwijd meer dan 70 vestigingen.

Daniell Diekema heeft meer dan elf jaar ervaring in de zeilmakerindustrie: hij werkte jarenlang bij twee van de meest toonaangevende zeilmakers in Nederland en heeft daarnaast internationale ervaring opgedaan bij een Deense zeilmaker. Diekema combineert zijn eigen ervaring en vakmanschap met de kennis en ontwikkeling van Doyle Sailmakers. Diekema: “Ik ben heel blij dat ik Doyle Sails mag vertegenwoordigen in Nederland en België. De know-how en productiemogelijkheden van Doyle Sailmakers zijn ongekend en uniek voor Nederland. Met deze middelen kunnen we voor elk schip een op maat gemaakt product leveren, in zowel design als materiaal, voor een eerlijke prijs.”
Doyle Sailmakers Nederland produceert zeilen zowel in eigen beheer als binnen het Doyle Sails netwerk. Op deze manier worden zaken als design, productie en kennis gecombineerd. Binnen het netwerk van Doyle Sailmakers zijn veel zeilmakerijen met een eigen specialiteit. Op deze manier kunnen zeilen worden geproduceerd van alle beschikbare materialen en voor vrijwel alle denkbare zeilboten, van 18 voet kajuitzeilboot tot Superyacht.

Over Doyle Sailmakers
In 1982 is Doyle Sailmakers opgericht door Robbie Doyle. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar een organisatie met meer dan 70 vestigingen wereldwijd. Daarnaast heeft Doyle Sailmakers een van de grootste en meest geavanceerde productieruimtes ter wereld. De
unieke designs en deze eigen productieruimte, maakt Doyle Sailmakers één van de marktleiders in de wereld voor het maken van jachtzeilen.

Het grootste grootzeil ter Wereld: 1200 m²– Mirabella V
Op 14 februari 2011 is het nieuwe Doyle Stratis grootzeil van de Mirabella V geplaatst en getest. De Mirabella V is 75 meter lang en heeft een masthoogte van 90 meter. Het is het grootste sloepgetuigde schip in de wereld en heeft daarmee ook het grootste grootzeil ter wereld. Het 1200 m² grote grootzeil moest met twee kranen op de giek worden geplaatst.
Doyle berekende en simuleerde de enorme krachten van dit grootzeil met behulp van Doyle’s eigen CFD-FEA software en ontwierp op die manier de belastingslijnen en vezelverloop van dit 1200 vierkante meter grote grootzeil. De Mirabella V zeilt al sinds haar tewaterlating in 2004 met een volledige set Doyle Sails zeilen.

Precies een jaar geleden werd de Kokomo III voorzien van een Doyle Stratis zeilen, deze heeft een totaal zeiloppervlak van 3038 m² aan de wind. Ook hier werden twee kranen ingezet om dit grootzeil te plaatsen, dit keer was niet het gewicht het probleem maar het gevaar van het breken van de enorm lange zeillatten. De Kokomo III heeft de grootste gennaker ooit gebouwd: 2227 m².

www.doylesails.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments