HMAS Bounty vandaag verwacht vanaf 17 uur in Oostende

HMAS BountyDe BOUNTY, de ster van deze Oostende voor Anker editie, wordt deze namiddag vanaf 17 uur (geschatte tijd) tussen de havenhoofden van Oostende verwacht. Deze replica van het schip waarop zich de meest ruchtmakende muiterij ooit heeft afgespeeld werd gebouwd voor de verfilming in 1060. Marlon Brando vertolkte de rol van muiter Fletcher Christian. Ook later werd het in films zoals Pirates of the Caribbean ingezet.

Het schip is onlangs helemaal opgeknapt en vaart nu als historisch monument de wereld rond. Oostende is, na Plymouth in Engeland, de tweede stop-over in Europa. De overtocht vanuit Engeland verliep sneller dan verwacht, voortgeblazen door de stevige zuidwester. Het gaat een precisiemanoeuvre worden om dit schip de Oostendse Mercatorsluis te laten passeren. Met haar 54,5 meter lengte en 9 meter breedte gaat het nipt worden tussen de sluismuren.

De BOUNTY zal tijdens Oostende voor Anker (donderdag 26 - zondag 29 mei e.k.) open zijn voor publieksbezoek. Het ligt aangemeerd in het Mercatordok, vlak voor het Stationsplein. Aan boord kan men kennis maken met het bemanningsleven zoals het zich ten tijde van de beruchte Captain Bligh heeft afgespeeld.

Auteur

  • admin

Comments