Start Roy Heiner Academy uitgesteld wegens uitblijven licentie

Roy Heiner AcademyDe Roy Heiner Academy is de bijzondere combinatie tussen principes uit de topsport en regulier MBO en HBO onderwijs. De gekozen locatie aan de kuststrook van Lelystad in de Bataviahaven is daarin uniek. Zowel de ontwikkeling van het onderwijsconcept als het realiseren van een definitieve locatie zijn in relatief korte tijd tot stand gekomen.

Desondanks heeft het bestuur van de Roy Heiner Academy besloten om de geplande opening in september 2011 uit te stellen. Aanleiding is het uitblijven van de licentie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om een HBO opleiding Werktuigbouwkunde in Lelystad te mogen starten. Dit maakt de inschrijving van studenten op de gekozen locatie tot op heden onmogelijk.

Studenten die zich al hebben aangemeld bij de Roy Heiner Academy kunnen hun studie in september beginnen bij Hogeschool Windesheim in Zwolle of Almere. De beide HBO opleidingen (Bedrijfskunde MER en Werktuigbouwkunde) kunnen daar worden gevolgd, maar dan zonder het topsport concept wat de Roy Heiner Academy zo uniek maakt.

Momenteel wordt onderzocht op welke wijze de Roy Heiner Academy in 2012 alsnog van start kan gaan.

Auteur

  • admin

Comments