Luxe appartement Sharq in de vaart

Luxe appartement Sharq in de vaartHet luxe varende appartement Sharq heeft onlangs haar proefvaart in Nederland succesvol uitgevoerd onder toezicht van Lloyd’s Register.

Met je eigen luxe appartement van 105 m2 reizend door Europa, in je eigen tempo. Of iedere maand wonen op een andere locatie, maar wel in je eigen huis? Maar ook: met je drijvend kantoor gewoon naar je klanten toevaren. Mogelijkheden te over met het nieuwe en bijzondere woonschip Sharq.

Deze bijzonder vormgegeven varende woning heeft alle comfort van thuis; van airco tot Quooker en van design-keuken tot een ruime badkamer met een bad, een aparte douche-cabine en een dubbele wastafel.

Een klein vaarbewijs en een marifooncertificaat zijn voldoende om met dit 23,85 m. lange woonschip van Scandinavië naar Zuid-Frankrijk te mogen varen. Door de dubbele voortstuwing van ieder 110 pk, aangevuld met een boegschroef, is het schip optimaal te manouvreren over ruime vaarwateren en krappe stadsgrachten. Voor het afmeren bij afgelegen natuurgebieden zijn er spudpalen aangebracht. Middels een touch-screen scherm kunnen alle systemen en navigatie-apparatuur, de 4 camera’s en de verlichting worden bediend. Het stalen schip is uiterst duurzaam gebouwd en heeft onder meer zonnepanelen aan boord.

De Sharq Explorer is bedoeld als prototype en demonstratie-schip. Het tweede schip Sharq Traveller is in aanbouw en wordt later dit jaar opgeleverd.

Volgens Sales Manager Leo de Waardt: "We hebben hoge verwachtingen van dit schip waarmee we ons richten op veeleisende avonturiers die comfort en leefruimte zoeken, maar geen concessies willen doen aan de vaarmogelijkheden van het schip."

Het schip heeft de zgn. ‘Frankrijk-maat’; een breedte van 5 m. en een kruiphoogte van 3,45 m., met behulp van het ballastsysteem. Het Canal du Midi kan dus met dit schip bevaren worden.

Mercurius is vnl. actief in de binnenvaart en bouwt custom-build binnenvaartschepen, met als specialiteit geavanceerde dubbelwandige chemietankers met ladingtanks van roestvaststaal. Het segment van de luxe woonschepen is nieuw voor Mercurius. Volgens CEO Robert-Jan Zimmerman: ‘Door onze uitgebreide ervaring in de bouw en exploitatie van beroepsvaartuigen, hebben wij vooral aandacht gegeven aan de bouw van de romp, de technische uitrusting en daardoor de uiteindelijke vaar-eigenschappen van het woonschip.’

www.sharq-explorer.com

Auteur

  • admin

Comments