Greenline 40 Hybrid - wereldprimeur tijdens Hiswa te Water 2011

Greenline 40 HybridNova Yachting BV uit Bruinisse presenteert tijdens de Hiswa te Water 2011 van 6 tot en met 11 september, standnummer E10 in IJmuiden naast de Greenline 33 Hybrid, een nieuw model in de Greenline Hybrid range; de Greenline 40 Hybrid.

De Greenline 33 Hybrid (9,99 meter) werd voor het eerst getoond tijdens de Hiswa te Water 2009. Dit bleek een groot succes want sindsdien zijn er ruim 200 Greenline’s te water gelaten en heeft deze eerste succesvolle hybride motorboot veel nationale en internationale lof mogen ontvangen.

Gebaseerd op dezelfde techniek en filosofie als haar kleinere zuster wordt nu de Greenline met een lengte van 11,99 meter geïntroduceerd.

Belangrijke eigenschappen (vergelijkbaar aanwezig bij de GL33) zoals;

  • Hybride (diesel / elektrisch) en solar technologie
  • Gebruiksgemak
  • Zeewaardigheid
  • Veiligheid
  • Comfort en geschikt voor een langer verblijf aan boord
    zijn terug te vinden in het ontwerp van de nieuwe Greenline 40 Hybrid.

Daarnaast zorgt de zuinige Superdisplacement romp voor weinig weerstand en in combinatie met de hybride (diesel/elektrisch) en solar technologie is de Greenline 40 vriendelijk voor zowel de natuur als portemonnee. Men vaart gratis, zonder lawaai van een dieselmotor en zonder uitstoot van hinderlijke, milieuonvriendelijke uitlaatgassen.

Deze milieu vriendelijke manier van varen brengt haar gebruiker op een nog andere manier, dichter bij de natuur. Door twee kimkielen kan de boot gemakkelijk droogvallen waardoor men op een zandplaat, bv. op de Oosterschelde of het Wad zorgeloos kan genieten van de rust en de natuur. Natuurlijk zorgen de zonnepanelen dat de energiehuishouding op peil blijft.

Evenals de Greenline 33 draagt de Greenline 40 haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en steentje bij in het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van hinderlijke en vervuilende uitlaatgassen. Door de eenvoudige en comfortabele bediening maakt ze de duurzame watersport beleving toegankelijk voor een breed publiek.

“Green Queen”
Deze nieuwe “groene koningin” toont aan dat milieuvriendelijke technologie, een eigentijds elegant ontwerp en een luxe en comfortabel interieur hand in hand gaan.

Data;
Lengte 11,99 m.
Breedte 4,20 m.
Diepgang 0,85 m.
Hutten 2 + salon
Natte cel 1 + aparte douche
Waterverplaatsing 8000 kg (std. uitvoering)
Dieseltank 700L
Watertank 400L
Motor (diesel) 2x Nanni Diesel N4.60 – 2x 44,2kW/60PK
2x CMD 75.4 SDI – 2x 55kW/75PK
2x CMD 150.5 TDI – 2x 110kW/150PK
2x CMD 225.6 TDI – 2x 165kW/225PK
CE Categorie B
Ontwerp J&J design
Werf Seaway
Prijs, vaarklaar Euro 229.000,-- inclusief 19% BTW

Voor meer aanvullende informatie of een proefvaart, dan kunt u contact opnemen met; Marnix Hameeteman van Nova Yachting BV (importeur Benelux) 0111-481810 of info@nova-yachting.nl.

Auteur

  • admin

Comments