Ionic 48 in wereldpremière op de Grand Pavois

Ionic 48 in wereldpremière op de Grand PavoisDe Belgische werf Ionic Yachts lanceert de Ionic 48 op de Grand Pavois van La Rochelle, van 14 tot 19 september. De Ionic 48 is de tweede boot afkomstig van de tekentafel van Pierre Lallemand, architect met internationale faam. Hij heeft deze boot ontwerpt in samenwerking met Bernard Nivelt – van het bureau Joubert-Nivelt.

Naar eigen zeggen hebben ze een uniek zeiljacht in het leven geroepen dat levenskunst koppelt aan de genoegens van de zeilwedstrijd. Slanke romp, flush deck met omgekeerde zeeg en lichte verschansing ; de sensualiteit van zijn lijn onderscheidt de Ionic 48 van enige andere productie. Het interieurdesign weerspiegelt de mooie buitenlijn : de Ionic is een schepping van totale harmonie, lezen we in hun persbericht.

De Ionic boten worden gebouwd door vacuüm infusie van epoxyhars op een sandwichconstructie in versterkte glasvezel met airex schuim, en dit volgens de strengste standaarden vastgesteld door het engineeringbureau Rivoyre.

Want elke Ionic 48 zal volledig geïndividualiseerd zijn, in detail uitgevoerd volgens de wensen van zijn eigenaar.

De eerste Ionic wordt aan het publiek voorgesteld op de Grand Pavois van La Rochelle. Nadien kan de boot tijdens de hele maand oktober getest worden vanuit de Golf van Saint Tropez. Ionic is deze winter 2011/2012 uiteraard aanwezig op Nautic (Parijs), op Boot in Düsseldorf…

Ionic Yachts zal ook aanwezig zijn aan de «Festival de la plaisance» van Cannes, in espace Riviera.

SPECIFICATIES
Design : Pierre Lallemand
Scheepsarchitectuur : Joubert-Nivelt Design
Engineering : Rivoyre Ingénierie
Lengte over alles : 14.93 m
Lengte waterlijn : 12.75 m
Midscheeps : 4.26 m
Doorvaarthoogte : 20 m
Diepgang : 2.70 m
Waterverplaatsing : 10.5 T
Drinkwater : 600 L
Brandstof : 200 L
Grijswater : 200 L
Zwartwater : 60 L
Ballast : 5.5 T
Grootzeil : 75 m2
Genua : 56 m2

Materialen :
Romp en dek : vacuüm infusie
Epoxyhars
Glas- en carbonvezel
Airex

Teak dek
Vaste of wegneembare boegspriet
Dinghy garage achteraan

IONIC YACHTS nv – Ridderstraat, 24 – 1050 Brussel - BELGIE
www.ionicyachts.com

Auteur

  • admin

Comments