De Royal Yacht Club van België heeft interesse in jachthaven Perkpolder

jachthaven PerkpolderIn Zeeland is door de komst van de nieuwe Waterschelde-tunnel het veer Kruiningen-Perkpolder uit de vaart genomen. Dit betekende een groot verlies van werkgelegenheid en economische dynamiek voor Kruiningen en Perkpolder. Om dit verlies te compenseren wordt het gebied Perkpolder herontwikkeld, inclusief een nieuwe jachthaven met 350 tot 500 ligplaatsen. De voormalige veerhaven wordt hiervoor omgevormd. De Royal Yacht Club van België, de grootste watersportvereniging van Antwerpen, heeft belangstelling voor de nog te bouwen jachthaven in Perkpolder.

Algemeen directeur van de Royal Yacht Club van België (RYCB), Patrick Van den Bulck, heeft dit op 6 november bevestigd aan de krant BN Destem. Of de Royal Yacht Club van België echt toehapt, zal volgens Van den Bulck vooral afhangen van wie de baggerkosten straks voor zijn rekening moet nemen. Hij stelt dat 'de overheid' dit moet doen. "Anders lijkt mij de exploitatie van deze haven onmogelijk."

De interesse van de Antwerpse jachtclub komt niet uit de lucht vallen. Zij exploiteert naast twee jachthavens in Antwerpen nog een (kleine) jachthaven in Wolphaartsdijk aan het Veerse Meer. "In Antwerpen bestaat altijd al belangstelling voor de zuidkant van de Westerschelde. En Perkpolder is maar vijfentwintig minuten rijden vanuit Antwerpen", vertelt Van den Bulck.

Hij wil voorzichtig met de jachthaven beginnen, met honderd ligplaatsen. "Zoiets vraagt een enorme investering en moet groeien." Het doel is uiteindelijk op 350 à 450 ligplaatsen uit te komen. Wanneer de aanleg kan starten, hangt volgens Van den Bulck af van het tijdstip waarop de wegen erheen gereed zijn.

Meer informatie: www.burolubbers.nl/projecten/1032_perkpolder.htm

Auteur

  • admin

Comments